Zomerfruitdag

Heb je tijdens de vakantie teveel gegeten of heb je een weekend gehad met feestjes en lekker gegeten en gedronken?

Dit kun je herstellen met correctiedagen. Een voorbeeld van een lekkere en gezonde correctiedag is het houden van een zomerfruitdag. Tijdens deze zomerfruitdag eet je ongeveer 1000 calorieën. En verlies je ongeveer een halve kilo aan gewicht. 

Je mag deze zomerfruitdag maximaal drie dagen achter elkaar volgen.

Hoe ziet een zomerfruitdag eruit

Ontbijt: Neem een hele grapefruit met thee, aangevuld met citroensap.

zomerfruitdag
Eet veel aardbeien tijdens een zomerfruitdag!

Tussendoor: Neem 500 gram fruit naar keuze. Liefst geen bananen of druiven. Een goede optie zijn aardbeien.

Lunch: Neem 500 gram fruitmix. Bijvoorbeeld een combinatie van appels, sinaasappels, peren, perziken, abrikozen en pruimen.

Diner: Maak een vruchtensalade van 500 gram verse vruchten. Voeg er wat zure vloeistof zoals het sap van een halve citroen over heen.

Drankjes: Je mag tijdens deze dag tot drie liter mineraalwater tot je nemen, aangevuld met maximaal 1 liter versgeperst sap. Maak bijvoorbeeld sap van frambozen of andere bessen en vul dit aan met sinaasappelsap.

Veel succes met het proberen van een zomerfruitdag!

Vind je een zomerfruitdag iets te kort? Kijk dan eens verder bij het complete fruit dieet, dat zeven dagen duurt.

Wat is eigenlijk zomerfruit?

 1. Aardbeien: Zoet, sappig en rood, aardbeien zijn een klassiek zomerfruit dat vaak vers gegeten wordt, toegevoegd aan salades of gebruikt in desserts zoals aardbeien shortcake.
 2. Bessen (zoals bosbessen, frambozen en bramen): Deze kleine, kleurrijke vruchten zijn rijk aan antioxidanten en kunnen vers gegeten worden, toegevoegd aan ontbijtgranen, smoothies of desserts.
 3. Watermeloen: Met zijn verfrissende en sappige textuur is watermeloen een populaire keuze tijdens warme zomerdagen. Het bevat veel water en is een geweldige dorstlesser.
 4. Perziken en nectarines: Deze steenvruchten zijn sappig en zoet, en ze zijn heerlijk om zo te eten of toe te voegen aan fruitsalades en desserts.
 5. Kersen: Sappige, rode of donkere kersen zijn een zoete traktatie in de zomer. Ze kunnen vers gegeten worden of verwerkt worden in jams, taarten en andere lekkernijen.
 6. Ananas: Deze tropische vrucht is zowel zoet als verfrissend, perfect voor het zomerseizoen. Ananas kan vers gegeten worden of toegevoegd worden aan smoothies en salades.
 7. Abrikozen: Deze kleine, oranje vruchten zijn zacht en zoet. Ze zijn heerlijk als tussendoortje of kunnen worden gebruikt in jams en bakrecepten.
 8. Mango: Deze tropische vrucht is sappig, zoet en kan vers gegeten worden of toegevoegd worden aan smoothies en salades.

Waar is zomerfruit goed voor?

 1. Hydratatie: Veel zomerfruit, zoals watermeloen en bessen, heeft een hoog watergehalte, wat bijdraagt aan de hydratatie tijdens warm weer. Dit maakt ze perfecte keuzes om uitdroging te voorkomen.
 2. Vitamines en antioxidanten: Zomerfruit zit boordevol vitamines, zoals vitamine C in aardbeien en bessen, en vitamine A in perziken en abrikozen. Deze vitamines zijn essentieel voor een gezond immuunsysteem en bevorderen een gezonde huid en ogen.
 3. Voedingsvezels: Veel zomerfruit bevat ook voedingsvezels, zoals vezelrijke bramen en frambozen. Voedingsvezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en kunnen helpen bij het handhaven van een gezond cholesterolgehalte.
 4. Lage calorieën: Over het algemeen zijn zomerfruitsoorten laag in calorieën, waardoor ze goede keuzes zijn voor mensen die op hun gewicht letten of gewicht willen verliezen. Ze bieden zoetigheid zonder de toegevoegde suikers die in veel bewerkte snacks worden aangetroffen.
 5. Seizoensgebondenheid: Zomerfruit is het lekkerst en het meest betaalbaar wanneer het in het seizoen is. Het eten van seizoensgebonden fruitmoedigt duurzaamheid aan, omdat het minder transport nodig heeft en vaak lokaal geteeld wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *