Welk lichaamstype heb jij

lichaamstype mesomorf

Iemand met het mesomorfe lichaamstype?

We kunnen de lichaamstypes van ons in drie verschillende vormen verdelen. De lichaamsvorm die het meest bij je past heeft invloed op je manier van afvallen. Bepaalde lichaamstypes verliezen sneller gewicht dan andere types. Het is daarom erg belangrijk dit in gedachten te houden tijdens het afvallen.

Welk lichaamstype je hebt kun je achterhalen door te kijken naar de bouw van je lichaam. Deze bouw kun je helaas niet veranderen, want deze is genetisch bepaald. Door cardiovasculaire oefeningen en gewichtstraining kun je de vorm van je lichaam echter wel bijstellen. Het herkennen van je eigen lichaamstype kan je helpen realistische doelen te stellen bij het afvallen of het krijgen van een mooier lichaam.

[wp_ad_camp_1]

Het mesomorfe lichaamstype

Als je het mesomorfe lichaamstype bent, heb je van nature een laag vetpercentage en heb je een grote hoeveelheid spiermassa. Het lichaam is snel te trainen en spiertraining leidt tot een mooi fit lichaam. Als je mesomorf bent hoef je weinig moeite te doen om in vorm te komen. In principe kun je alles eten wat je wilt zonder veel aan te komen. Dit kan ook nadelig zijn, want alleen ongezond eten, maakt je dan wel niet dikker, het is nog steeds ongezond.

De ectomorf

Dit lichaamstype is slank en smal gebouwd. De mensen met dit lichaamstype verbranden veel energie in rust, doordat ze een hoge stofwisseling hebben. Deze mensen hoeven bijna niet te sporten en toch hebben ze weinig vet. Nadeel van dit lichaamstype is dat het moeilijk is om spierdefinitie op te bouwen en een mooier gevormd lichaam te krijgen. Wel zien deze mensen door het lage vetpercentage snel hun spieren aftekenen.

De endomorf

De endomorf beschikt over de grootste hoeveelheid lichaamsvet, welke hij ook moeilijk kwijt raakt. Vaak wordt er bij deze mensen gesproken over een appel of peervorm. Ook hier zit weer verschil in. Ben je een appel, dan heb je met name vet op je buik en slanke benen. Ben je echter een peer, dan heb je met name dikke dijen en een plattere buik. Dit laatste is beter voor de gezondheid omdat het vet dan niet op de organen drukt. Helaas hebben endomorfen de grootste moeite om het opgebouwde vet te verliezen, ook al trainen ze veel.

Wat kun je doen als je endomorf bent om toch af te vallen

Wat je in ieder geval moet doen als je endomorf bent is bewegen, dit om de stofwisseling ofwel het metabolisme op een hoger pitje te laten draaien. Daarnaast is de voedingskeuze van grote invloed op je gewichtsverlies.

Let op de volgende punten als je endomorf bent;

  • Maak een routine van bewegen, wanneer je als endomorf stopt met sporten zullen de kilo’s er langzaam maar zeker weer aankomen.
  • Probeer drie keer per week intensief te sporten, dit is beter dan een maand heel veel sporten en dan weer minder. Probeer minimaal drie kwartier te sporten voor een optimale vetverbranding.
  • Voer de intensiteit van het sporten steeds op. Door je doelen steeds bij te stellen blijf je gemotiveerd en jezelf pushen om verder te komen.
  • Eet een licht ontbijt en doe in de morgen al cardiotraining. Je zult jezelf de gehele dag fit voelen.
  • Eet niet teveel suikers. Door het eten van suiker stijgt de bloedsuikerspiegel. Door insuline aan te maken daalt de bloedsuikerspiegel weer. vaak net iets te laag waardoor je opnieuw trek krijgt. Als je dan weer suikers gaat eten kom je in een vicieuze cirkel. Door veel eiwitten te eten nemen de schommelingen van de bloedsuikerspiegel af en zul je minder last van eetbuien of snacken hebben. Een goed programma gebaseerd op dit feit is het ZelfSlankplan. Lees hier meer over wat dat programma inhoudt en hoe het jou kan helpen om gewicht te verliezen.

2 Comments

  1. kimberley pex Reply
  2. Eveline Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.