Wat is een proteïne dieet

Proteïne diëten ofwel eiwit diëten zijn momenteel erg populair. Dat is niet zo gek want er worden zeer goede resultaten mee behaald. Een proteïne dieet werkt dat is inmiddels bewezen. Maar hoe werkt een proteïne dieet precies en hoeveel kun je er mee afvallen?

[wp_ad_camp_1]

Hoe werkt een proteïne dieet

De drie belangrijkste voedingsstoffen die we kennen zijn koolhydraten, vetten en eiwitten (proteïnen). Dit zijn de bouw- en brandstoffen die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Niet alleen eiwitten, maar ook vetten zorgen voor de opbouw van weefsels, zo bestaan membranen voor het grootste deel uit vetten. Eiwitten zijn echter veruit de belangrijkste bouwstoffen van het lichaam. Ze zorgen voor de aanmaak van nieuwe weefsels maar ook voor herstel. Koolhydraten worden veelal gebruikt als brandstof.

Tijdens een proteïne dieet verlaag je de inname van vetten en koolhydraten en neem je meer eiwitten tot je. Omdat je lichaam als je minder koolhydraten gaat eten zijn brandstof ergens anders vandaan met halen, zal het overstappen op de vetverbranding. Dit duurt wel even, want je hebt koolhydraten in de vorm van glycogeen opgeslagen zitten in je spieren en lever en deze voorraad moest eerst worden opgemaakt.

Als deze voorraad op is, ga je over op de vetverbranding en zul je dus sneller vet verbranden tijdens een proteïne dieet.

Voordelen van proteïne dieet

  • De eiwitten zorgen voor een langer verzadigend gevoel. De eiwitvertering begint al in de maag en zorgt ervoor dat deze langer vol zit. Je zult dus minder trek in snacks hebben.
  • De bloedsuikerspiegel blijft meer constant, waardoor je tijdens het proteïne dieet geen of weinig last zult hebben van dips.
  • Doordat je veel eiwitten eet zal het lichaam niet je spieren afbreken, maar echt alleen vet verbranden.
  • Je stofwisseling zal hierdoor niet veranderen, waardoor je de kans op het jojo-effect enorm vermindert.
  • Je valt snel af, 3 tot 5 kilo per week is mogelijk.

Wat mag je eten tijdens een proteïne dieet

proteïne dieet

Wat mag je eten tijdens een proteïne dieet?

Producten die toegestaan zijn; vlees, vleeswaren, vis, kip, eieren, zuivel (kwark, magere yoghurt), noten. In mindere mate groenten en fruit (beperken tot 1 stuk per dag).

Sommige vullen dit aan met speciale eiwitshakes of eiwitpoeder of ze gebruiken bijvoorbeeld een speciaal reep als tussendoortje.

Helaas mag je tijdens een proteïne dieet geen alcohol, pasta, aardappelen, brood, snoep, koek, rijst en teveel fruit.

Vitadis het beste proteïne dieet van dit moment

Een van de beste proteïne diëten van dit moment is het Vitadis Slanker Leven Plan. Vitadis heeft al vele mensen succesvol laten afvallen met behulp van eiwitten en weinig suikers. Vitadis voeding en Vitadis recepten zijn evenwichtig samengesteld uit hoogwaardige eiwitten, gezonde en onverzadigde vetten en trage koolhydraten. Vitadis zorgt tevens voor alle soorten aminozuren voor een optimale gezondheid en snel gewichtsverlies. Met Vitadis verlies je wekelijks tussen de 3 en 6 kilo aan overgewicht.

Vitadis is door zowel diëtisten als voedingscoaches uitgeroepen tot het beste proteïne dieet van 2014 en 2015. De beste afslankmethode hielp ondertussen al meer dan 30.000 Nederlanders definitief van hun overgewicht af.

Het betreft een dieet van hoge kwaliteit, en een betaalbare prijs. Afvallen met Vitadis kost gemiddeld slechts 3,70 euro per dag.

Daarnaast is het een zeer betrouwbaar dieet met een gemiddelde onafhankelijke klantbeoordeling van een 8.7.

vitadis klantenbeoordeling

Hiermee bewijst Vitadis Slanker Leven Plan dat het een zeer goede afslankmethode met stabiele resultaten is.

Wil jij graag Vitadis uitproberen? Via deze site krijg je nu tijdelijk 60% korting je volledige bestelling. Deze korting behoud je ook in de toekomst. Is dat even mooi meegenomen!

[ip-shortcode type=”button” url=”http://www.paypro.nl/producten/Het_VITADIS_Slanker_leven_plan/14067/12764/proteinedieetbutton” style=”green” size=”verylarge” radius=”0″ color=”#ffffff” icon=”none” iconpos=”before” target=”self”]Bestel via deze link en krijg 60% korting![/ip-shortcode]

 

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.