Tips om meer fruit te eten tijdens je dieet

meer fruit
Hoe eet je meer fruit op een dag?

Een bekend gezegde is dat we per dag twee ons groente en twee stuks fruit moeten eten. Toch vinden veel mensen het moeilijk om voldoende fruit per dag te eten. Met de volgende tips gaat het vast lukken om meer fruit tijdens je dieet te eten.

Ontbijt met fruit

Start de dag met fruit, dit is goed voor de darmen en levert meteen de nodige vitamientjes. Kies het fruit dat je lekker vind of drink een glaasje versgeperste sinaasappelsap. Ook kun je zelf fruit toevoegen aan je yoghurt. Als je weinig tijd hebt, kun je ook een drinkontbijt met fruit nemen.

Wissel fruit af

Eet verschillende soorten fruit, zo wordt het nooit saai. Kies bijvoorbeeld seizoensfruit, denk daarbij aan aardbeien, kersen, perziken, nectarines, peren, druiven en mandarijnen. Appels, kiwi’s en bananen kun je het gehele jaar door krijgen.

Zet het fruit in het zicht

Zet het fruit in het zicht, bijvoorbeeld in een mooie fruitschaal. De kans dat je het dan pakt is groter. Ook is het slim om fruit mee naar werk te nemen, eet dit dan als tussendoortje. Dit is meteen goed voor de lijn en past goed binnen een gezond dieet.

Eet gedroogd fruit als snack

gedroogd fruit
Neem gedroogd fruit als snack!

Neem in plaats van chips eens gedroogd fruit. Bepaalde typen fruit zijn extra goed voor de stoelgang. Gedroogd fruit is bijvoorbeeld rozijnen,  abrikozen en tutti frutti (allerlei soorten door elkaar). Ook dit is goed voor de lijn.

Neem fruitijs

In de zomer is dit een heerlijk tussendoortje. Pureer het fruit naar eigen keuze en meng dit met wat yoghurt. Vries alles in, in een leuk vormpje. Deze ijsjes bevatten tussen de 50 en 100 calorieën. Ook verkoopt de supermarkt perenijs en aardbei waterijsjes.

Maak fruit smoothies

Koop een blender en pureer daarin allerlei soorten vruchten. Voeg er in de zomer ijsklontjes aan toe en je hebt een heerlijk drankje. Een drankje met daarin ananas en kokos geeft bijvoorbeeld een echt zomers gevoel, terwijl een drankje met sinaasappel en kaneel meer en winters tintje heeft.

Meer fruit op brood

Je kunt niet alleen banaan op brood eten, maar ook kiwi, aardbei, peer en appel. Combineer dit bijvoorbeeld met cottage cheese. Ook kun je zelf jam maken van allerlei soorten fruit en heb je vrij mager beleg.

Meer fruit helpt bij het afvallen

Fruit is een caloriearme tussendoortje, en past dus goed in een caloriearm dieet. Door calorierijke tussendoortjes als chips en kaas te vervangen door fruit, desnoods twee stuks, zul je minder calorieën eten en dus gewicht verliezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *