Snel afvallen met het Paleodieet

Een van de meest populaire manieren om mee af te vallen is het Paleodieet. Eten zoals onze voorouders dat deden, voornamelijk plantaardige voedingsmiddelen zoals vruchten, noten en zaden. Aangevuld met wat vis en vlees. Hiermee komt de nadruk te liggen op eiwitrijke voeding, wat zorgt voor een langer verzadigend gevoel. Door het Paleodieet aan te nemen als nieuwe levenswijze, is het mogelijk om snel meer dan 10 kilo af te vallen.

Werking van het paleodieet

Onze voorouders aten alleen voedingsmiddelen die goed voor hen waren. Het Paleodieet werkt dan ook zo goed omdat het past bij onze genetische basis, het bevat alle voedingsmiddelen die ons gedurende de evolutie hebben laten worden wie we uiteindelijk zijn geworden. Dat betekent dat je tijdens het paleodieet voornamelijk eiwitten en plantaardige voedingsmiddelen eet. Fastfood, koek en snoep horen bijvoorbeeld niet bij de benodigde voedingsmiddelen, want onze voorouders aten ze ook niet.

Verschil huidige voeding met Paleodieet

Onze huidige voeding bestaat uit teveel koolhydraten (49%), vaak afkomstig van fast food, koek en snoep en te weinig eiwitten (18%). De overige 33% bestaat uit vetten.

Idealiter bestaat de voeding uit 33% koolhydraten, 33% eiwitten en 33% vetten. Dit betekent dat we de hoeveelheid koolhydraten moeten verminderen en de hoeveelheid eiwitten toe laten nemen. De hoeveelheid vetten kan gelijk blijven.

Het paleodieet benadert deze verhoudingen door bepaalde groepen voedingsmiddelen in te delen in hoeveelheden die je hiervan per dag zou moeten eten. Concreet betekent dit; 15% groente, 15% fruit, 15% noten en zaden, 15% vis en 27,5% zeevruchten. De overige 27,5 % is mager vlees. Deze ideale verdeling zorgt ervoor dat je al het overbodige vet verliest.

paleodieet
Afvallen met het paleodieet!

Waarom moeten we meer eiwitten eten

Eiwitten zijn de belangrijkste bouwstoffen van het lichaam. Ze zorgen voor de opbouw van spieren, haren, maar ook hormonen en enzymen. Eet je te weinig eiwitten dan bestaat de kans dat de hoeveelheid spierweefsel afneemt. Dat is zonde, want spieren hebben meer energie nodig dan andere weefsels, zoals vet. Ook geven eiwitten een langer verzadigend gevoel dan koolhydraten, hierdoor ga je minder snacken. Het is dus zaak om voldoende eiwitten te eten.

Waarom moeten we minder koolhydraten eten

Het teveel aan koolhydraten in onze huidige voeding veroorzaakt allerlei welvaartsziekten, zoals diabetes. Indirect zorgen koolhydraten voor overgewicht. Het teveel aan suikers wordt opgeslagen als vet. Teveel overgewicht kan indirect zorgen voor kanker, hart- en vaatziekten en gewrichtsaandoeningen. Rede te meer om de hoeveelheid koolhydraten zo snel mogelijk te beperken.

De gezondheidsvoordelen van het Paleodieet

Ga je eten volgens het paleodieet dan zul je de volgende gezondheidsvoordelen gaan merken;

 • Je zult er blijvend en snel mee afvallen.
 • Je zult geen last hebben van het jojo-effect doordat je voldoende eiwitten binnenkrijgt.
 • Huidproblemen en puistjes zullen verminderen, deze worden vaak veroorzaakt door een grote hoeveelheid gisten die goed gedijen als je teveel koolhydraten eet.
 • Afname van psoriasis, de lever besteedt soms teveel aandacht aan het afbreken van suikers en niet aan het afbreken van andere afvalstoffen, wat zich soms uit in psoriasis.
 • De 4 uurs dip zal uitblijven, omdat de bloedsuikerspiegel langer constant blijft als er minder suikers gegeten worden. Hierdoor snack je minder, waardoor je ook gewicht zult verliezen.
 • Door de hoeveelheid koolhydraten te verminderen, heeft je lichaam minder insuline nodig. Dit voorkomt diabetes of zorgt dat mensen met diabetes minder insuline nodig hebben.
 • Het cholesterolgehalte zal afnemen, doordat de vetinname verandert van verzadigd naar onverzadigd vetten. Dit vermindert de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk.
 • De bloeddruk zal omlaag gaan.

[button-green url=”https://frstre.com/go/?a=10774-b5b051&s=44977-5c63ee” target=”_BLANK” rel=”nofollow”>Betaalpagina De Paleo Revolutie” target=”_blank” position=”center”]Werk met plezier aan een gezond lichaam[/button-green]

Lijkt het paleodieet jou wel wat

Mitchel van Duuren heeft het programma De Paleo Revolutie ontwikkeld wat jou kan helpen om snel en veel af te vallen, met een langdurig resultaat. Het programma is gebaseerd op het paleodieet en levert allen bovengenoemde gezondheidsvoordelen.

Bijkomend voordeel is dat de auteur van het boek zelf is afgevallen met het paleodieet, waardoor hij begrijpt hoe het is om over te stappen en te beginnen aan een nieuwe levensstijl.

Wat krijg je allemaal bij het boek De Paleo Revolutie;

 • paleodieetHet boek De Paleo Revolutie
 • Het luisterboek; af te spelen iPad, iPhone, iPod, je computer
 • Het boek Paleo Chef met daarin 21 ontbijtrecepten, 21 lunchrecepten en 21 diner recepten, gebaseerd op het Paleodieet
 • 2 proefverpakkingen voor Paleo Shakes in de smaken vanille en chocolade
 • Paleo Revolutie Armband

[button-green url=”https://frstre.com/go/?a=10774-b5b051&s=44977-5c63ee” target=”_BLANK” rel=”nofollow”>Betaalpagina De Paleo Revolutie” target=”_blank” position=””]Bestel De Paleorevolutie direct hier[/button-green]

[divider]

Vele anderen zijn al afgevallen met het Paleodieet en zijn allemaal even enthousiast;

Hallo Mitchel,
Het is nu 7 weken geleden dat ik volledig begonnen ben met het Paleo-dieet (wat geen dieet is), ben sindsdien 2.7 kilo afgevallen en de centimeters vliegen eraf, in de middelomtrek (taille) was ik toen ik begon 74 cm dat is nu 69 cm het vet vliegt eraf, als ik nu aan krachttraining doe zie ik eindelijk de spieren waar ik al jaren voor aan het trainen ben. 

Even voorstellen. Ik ben Tim, 33 jaar oud, Belg. Ik meet 1m86 en op mijn 33e verjaardag vertelde de weegschaal mij dat mijn gewicht op 116,5kg stond.
Vandaag, 6 weken later, en na het trouw volgen van al jouw richtlijnen, weeg ik nog 106,5 kg. Inderdaad, dat is een gewichtsverlies van 10kg in 6 weken tijd ! Dankzij jou heb ik ook een prachtige nieuwe sport gevonden die ik ben beginnen beoefenen: Cross-Fit
Ik voel me echt geweldig en het ontbreekt mij op geen enkel moment aan de goeie motivatie om dit verder te blijven doen. Echt, het voelt niet aan als een dieet zeg maar, ik heb gewoon mijn nieuwe ik ontdekt ! 

Hoi Mitch! Ik ben super enthousiast over je boek. Zo leuk geschreven… Echt bedankt. Ik ben nu al 2,5 kilo afgevallen in 10 dagen! Dankzij jou!

Hoi Mitch, Ik heb vandaag de Paleo Revolutie ontvangen en heb hem in 1 ruk tot de laatste pagina uitgelezen! Het boek leest zeer lekker weg en bevat een schat aan informatie, hier wil ik je echt een compliment voor geven!

[button-green url=”https://frstre.com/go/?a=10774-b5b051&s=44977-5c63ee” target=”_BLANK” rel=”nofollow”>Betaalpagina De Paleo Revolutie” target=”_blank” position=”left”]Start nu direct met afvallen[/button-green]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *