Sixpack waarom krijg je die steeds maar niet

sixpackJe bent keihard aan het trainen, eet gezond, doet erg je best om aan dat mooie sixpack te komen. Maar toch lukt het steeds maar niet. Hoe zou dat toch komen?

Als het makkelijk was een sixpack te creëren zou iedereen er wel één hebben. Helaas is het niet zo gemakkelijk, maar er zijn wel een aantal tips die kunnen helpen om toch een sixpack te krijgen. Vind hieronder tips om toch een sixpack te krijgen?

Steeds geen sixpack

Er zijn een aantal factoren waardoor het moeilijker is een sixpack te krijgen en waar je zelf niet helemaal de hand in hebt. Zo speelt erfelijkheid een rol en welk lichaamstype je hebt ook. Lees er hier meer over. Voor vrouwen telt me of ze al zwanger zijn geweest, dat maakt het ook moeilijker (echter niet onmogelijk).

Hoe kun je toch een sixpack krijgen?

Met onderstaande tips kun je een stuk verder komen bij het creëren van een sixpack.

Vetpercentage te hoog

Het kan zijn dat je vetpercentage te hoog is. Als je teveel vet hebt kun je je buikspieren simpelweg niet zien. Allereerst zul je dat laagje vet dus moeten verbranden ofwel je vetpercentage verlagen. Hiervoor zul je dus calorieën moeten verbranden door meer te bewegen of minder te eten. Het blijkt dat een combinatie van beide het beste resultaat levert.

Dieet is niet optimaal

Het kan zijn dat je voeding niet optimaal is. Je moet eiwitten eten om een sixpack te krijgen. Het liefst 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Het is nog helemaal niet zo gemakkelijk om aan zoveel eiwitten te komen op een dag. Eet bijvoorbeeld veel eieren, biefstuk, kip, kwark en hüttenkäse. Daarnaast mag je voeding voor 20% uit vetten bestaan. Probeer zo min mogelijk suiker en zout te eten.

Ben je op zoek naar eiwitrijke recepten? Met FitChef hoef jij je nóóit meer druk te maken over deze vraag. De recepten zijn met zorg samengesteld en bevatten de ideale ratio qua eiwitten, koolhydraten én vetten. De recepten zijn betaalbaar, simpel én snel te bereiden, maar zijn bovenal ook enorm smakelijk! Je zult niet of nauwelijks het gevoel hebben dat je aan het ‘diëten’ bent.

Je training is niet afwisselend genoeg

Probeer eens een andere training. Steeds hetzelfde leidt niet tot een beter resultaat. Door steeds te variëren kan je lichaam zich niet aanpassen. Dit kan je doen door met meer gewicht te trainen, of meer herhalingen te doen, of heel andere oefeningen te kiezen (degene die je niet zo prettig vind, doe je meestal zo min mogelijk).

Train ook buiten de sportschool

Kleine beetjes helpen, maar ook buiten de sportschool kun je veel doen. Als je fietst kun je bijvoorbeeld een kilometer harder fietsen en een kilometer weer wat zachter. Je kunt gedurende de dag je buik inhouden en tijdens bijvoorbeeld afwassen de billen knijpen. Ook een wandeling na het avondeten (om te voorkomen dat je gaat inzakken op de bank) zorgt ervoor dat je je lekkerder voelt.

Slaap voldoende en herstel

Beetje cliché, maar vaak gehoord en gezegd. Slaap voldoende en herstel. Rust is belangrijk voor het lichaam om te herstellen en te groeien. Slaap tussen de 7 uur en 9 uur per nacht voor optimaal resultaat. Ook een rustdag inlassen voor de spieren is noodzakelijk voor spieropbouw. Rust daarom minimaal 1 dag per week. Het spierherstel kun je ook bevorderen door elke dag een andere spiergroep te trainen, waardoor een bepaalde spiergroep nooit overbelast raakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *