Recepten bij het avondeten van het bikinidieet

Bij het avondeten van het bikinidieet wordt er weer gebruik gemaakt van volkerenproducten. Ook een salade past goed bij het avondeten. De laatste maaltijd van de dag is de minst zware en levert de minste calorieën, ongeveer 450 tot 500 per maaltijd.

Drink voor elke maaltijd een vetverbrandingsdrankje en na elke maaltijd een kopje sterke koffie.

Roggebroodyoghurt

avondeten van het bikinidieet
Roggebrood met yoghurt!

Benodigdheden;

  • 200 gram magere yoghurt
  • 1 theelepel duindoornsiroop
  • 150 gram aardbeien
  • 2 sneetjes roggebrood van ongeveer 120 gram
  • 1 mango van 125 gram

Werkwijze;

    1. Roer de duindoornsiroop door de magere yoghurt
    2. Was de aardbeien, maak ze schoon en snijdt ze in kleine stukjes
    3. Doe de stukjes in de yoghurt
    4. Verkruimel het roggebrood en strooi het over de yoghurt
    5. Schil de mango met een dunschiller
    6. Snijdt het vruchtvlees in partjes
    7. Eet de mangopartjes bij de yoghurt

Tomatensalade met schapenkaas

Benodigdheden;

  • 150 gram tomaten
  • 1 ui van 50 gram
  • 2 takjes basilicum
  • 1 theelepel dieetolie
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • Zout
  • Peper
  • 30 gram schapenkaas
  • 2 sneetjes volkorenbrood van 100 gram
  • 1 theelepel dieetmargarine

Werkwijze;

    1. Was de tomaten en snijdt ze in 8 stukken
    2. Pel de ui en snijdt hem in kleine blokjes
    3. Vermeng de ui met de tomatenpartjes
    4. Spoel de basilicum af en schud droog
    5. Pluk de blaadjes van de steeltjes en pureer ze met de olie en de azijn in de blender
    6. Breng op smaak met zout en peper
    7. Besprenkel de salade met de dressing en verkruimel de schapenkaas erover
    8. Rooster de sneetjes brood en besmeer ze dun met margarine
    9. Eet het brood bij de salade

Mozzarellasneetjes

mozzarella
Mozzarella!

Benodigdheden;

  • 1 tomaat van 50 gram
  • 50 gram mozzarella
  • 2 sneetjes volkorenbrood van 100 gram
  • 2 theelepels dieetmargarine
  • Zout
  • Peper
  • 2 takjes basilicum
  • 1 ongeschilde peer

Werkwijze;

    1. Was de tomaat en snijdt hem in plakjes
    2. Snijdt de mozzarella in plakjes
    3. Rooster de sneetjes brood lichtbruin
    4. Besmeer ze met margarine
    5. Verdeel de plakjes tomaat en mozzarella over het brood
    6. Voeg zout en peper toe en garneer met de basilicum
    7. Was de peer en snijdt hem in vier stukken en vervolgens in plakjes
    8. Eet bij de mozzarellasneetjes

Sneetje ham en kaas

Benodigdheden;

  • 2 sneetjes grof volkorenbrood
  • 2 theelepels dieetmargarine 1 tomaat
  • 1 plakje 30 plus kaas
  • 1 plak ham
  • Zout
  • Peper
  • 2 kiwi’s

Werkwijze;

1.       Besmeer beide sneetjes met margarine
2.       Was de tomaat en snijdt de tomaat in plakjes
3.       Beleg een sneetje met de plak kaas en de andere met de plak ham
4.       Verdeel de tomaat over beide sneetjes
5.       Voeg naar smaak zout en peper toe
6.       Schil de kiwi’s en snijdt ze in plakjes
7.       Eet ze bij de sneetjes brood

Rucolasalade met zonnebloempitten

rucola
Rucola

Benodigdheden;

  • 50 gram rucola
  • 1 ui van 50 gram
  • 2 tomaten van 100 gram
  • 1 plakje gerookte ham van 20 gram
  • 2 theelepels dieetolie
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • Zout
  • Peper
  • 2 theelepels zonnebloempitten
  • 2 sneetjes grof volkorenbrood van 100 gram

Werkwijze;

1.       Was de rucola en schud de blaadjes droog
2.       Haal de blaadjes van de steeltjes
3.       Was de tomaten en snijdt ze in stukken
4.       Pel de ui en snijdt hem in blokjes
5.       Snijdt de ham in kleine reepjes
6.       Doe alles bij elkaar in een kom
7.       Maak een dressing van de olie, de azijn, zout en peper
8.       Besprenkel over de salade
9.       Rooster de zonnebloempitten in een pan en strooi over de salade
10.     Eet het brood bij de salade

Rauwkost met kruidendip

Benodigdheden;

  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 2 theelepels dieetmargarine
  • 50 gram wortel
  • 50 gram komkommer
  • 50 gram koolrabi
  • 50 gram peultjes
  • Zout
  • Een half bosje radijsjes
  • 200 gram magere kwark
  • Kruiden van eigen keuze
  • Peper

Werkwijze;

1.       Besmeer de volkoren sneetjes met de margarine
2.       Was de wortel, de komkommer, de koolrabi en snijdt ze in reepjes
3.       Doe de peultjes 1 minuut in kokend water
4.       Maak de radijsjes schoon, was ze en snijdt ze in blokjes
5.       Roer de kwark glad met mineraalwater
6.       Roer de kruiden door de kwark en voeg zout en peper toe
7.       Leg de groenten op een bord en verdeel de kwark erover
8.       Bestrooi het geheel met de blokjes radijs

Tips voor bij het avondeten van het bikinidieet

Kauw het avondeten goed en langzaam. Heb je last van je spijsvertering? Neem dan geen laxeermiddelen, maar drink een glaasje mineraalwater op kamertemperatuur met daaraan toegevoegd een eetlepel appelazijn.

Lees hier meer over het bikinidieet programma.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *