Oprichtster Weight Watchers overleden

weight watchersOprichtster Jean Nidetch is deze week op 91-jarge leeftijd overleden. Tot haar dood bleef Jean slank door het volgen van haar eigen methode. Eens bijna 100 kilo en verslaafd aan chocoladekoekjes, had ze van alles geprobeerd om af te vallen; vasten, dieetpillen, het grapefruit dieet. Niets werkte totdat ze een eigen methode bedacht en hiermee succesvol afviel.

Het ontstaan van de Weight Watchers

Jean begon met lijnen nadat een bekende aan haarvroeg wanneer ze moest bevallen. Dit was de druppel, waarna ze naar een obesitaskliniek ging om af te vallen. Het lukte haar daar meer dan 30 kilo af te vallen, door een paar simpele regels als meer groenten en fruit en vijf keer per week vis.

Toch bleef ze het moeilijk vinden om de chocolade te weerstaan. Met een groepje vriendinnen vertelde ze waar ze problemen mee had en samen weerstonden ze de eetbuien. De Weight Watchers waren een feit en bestonden uit zussen, vriendinnen en buurvrouwen van Jean.

Nadat Jean haar streefgewicht behaalde, woog ze nooit meer dan 68 kilo. Hiermee heeft ze het succes van haar eigen methode bewezen.

Het succes van de Weight Watchers

In de jaren daarna kwamen er steeds meer deelnemers. Toen de Weight Watchers tien jaar bestonden waren er 16.000 leden. Nu zijn er honderdduizenden leden over de gehele wereld verspreid. Vaak komen zij samen om zich zelf te wegen en ervaringen uit te wisselen. Velen zijn succesvol afgevallen met het puntensysteem en de deelnemers blijven op hun streefgewicht als ze eenmaal zijn afgevallen. Het is de meest succesvolle afval methode aller tijden.

Ook jij kan afvallen met Weight Watchers.  Vind hieronder meer informatie.

Weight Watchers Moeder 468x60

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *