Niet aankomen tijdens de kerst of feestdagen

niet aankomen tijdens de kerst of feestdagen
Hoe voorkom je dat je aankomt tijdens de kerst of feestdagen?

Heerlijk met z’n allen eten tijdens de kerst of een andere feestdag, maar oeps na een paar dagen zitten er zo maar 3 kilo aan. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Niet aankomen tijdens de kerst of andere feestdagen in het jaar? Vind hier zeven tips!

Tip 1. Compenseer overdag

Als je weet dat je ´s avonds een uitgebreid kerstdiner hebt of een ander diner, compenseer dan overdag alvast door bijvoorbeeld bij het ontbijt te kiezen voor yoghurt of fruit en bij de lunch voor bouillon en fruit. Zo houdt je toch een beetje een balansdag en compenseer je het zwaardere diner later op de dag.

Tip 2. Kies alleen wat je lekker vind

Niet alles wat er op tafel komt hoef je te eten. Hou je niet van stol, maar wel van volkorenbrood of muesli, kies hier dan een sneetje van. Ook kijken anderen niet naar het beleg wat jij op je brood kiest. Als je van hartig houdt, laat dan de zoetigheid staan of andersom. Kies dus wat jij lekker vind en niet wat anderen op tafel zetten.

Tip 3. Tel calorieën

Als je de keuze hebt tussen twee tussendoortjes, kies dan voor degene met de minste calorieën. Bijvoorbeeld op een borrel die alleen maar voor de lol is. Denk onderhand aan je bikini of strakke jurkje dat je later veel beter zult staan zonder dat vetrolletje.

Tip 4. Sla op een beleefde manier af

Het is erg moeilijk om nee te zeggen tegen iemand die uren heeft staan koken. Maar je hoeft je niets op te laten dringen. Een beleefde manier om nee te zeggen is te beweren dat je vol zit en dat je al veel gegeten hebt.

Tip 5. Drink veel water

Deze tip geldt eigenlijk altijd al, drink veel water waardoor je andere dranken laat staan. Ook kun je een glaasje wijn afwisselen met een glaasje water, zo voorkom je ook nog eens een kater. Water geeft daarnaast een vol gevoel waardoor je minder zult eten.

Tip 6. Zorg dat je bezig blijft

Ga iets leuks doen met elkaar. Blijf niet de hele dag zitten, maak een wandeling of doe een actief spel. Zo eet je minder, snaai je minder en verbrand je meer calorieën. Allemaal pluspunten.

Tip 7. Eet eenzaamheid niet weg

Ben je alleen omdat de kinderen bij je partner zijn of zit je met iemand opgescheept die je eigenlijk niet wilt? Ga vooral niet snaaien of snacken, de volgende dag heb je spijt. Ga iets doen of doe mee aan een georganiseerde wandeling. Ook kun je je huis nog gaan opruimen of schoonmaken. Jammer dat de kerst of feestdagen niet gezellig zijn, je bent er in ieder geval geen grammetje van aangekomen!

Niet aankomen tijdens de kerst niet gelukt?

Gelukkig kun je de gehele maand januari nog compenseren door veel groenten en stamppotjes te eten. Door een week te lijnen, ben je die kerstkilo´s wel weer kwijt. Of kies voor een ander dieet wat je snel gewicht doet verliezen.

Dan is er nu een goede methode om eens te proberen. De Afslank Receptenbijbel biedt gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *