Nederlandse vrouwen vinden het moeilijk gezond te blijven eten op vakantie

dieet na crashdieetNu de zomer officieel is aangebroken, kunnen we al een beetje gaan  dromen van uitgebreid tafelen en lekkere drankjes op zuiderse terrassen. Onderzoek* toont aan dat bijna 8 op de 10 Nederlandse vrouwen haar gedrag op het vlak van voeding aanpast tijdens haar vakantie. Een groot deel van hen – 69% – laat zich bovendien op culinair gebied wat meer gaan tijdens de vakantie.

Maar bij thuiskomst steekt het schuldgevoel de kop op en gaan ze ter compensatie bewust gezonder eten. Nergens voor nodig vinden ze bij Weight Watchers. Zij bundelen daarom vijf tips voor een perfecte vakantie, zonder schuldgevoel achteraf.

De zomervakantie is in aantocht. Hét moment om te mijmeren over parelwitte stranden, romantische zonsondergangen en… die heerlijke pasta in dat Italiaanse vissersdorpje of dat reuze all-inclusive buffet in Turkije van vorig jaar. Vakantie is onlosmakelijk verbonden met eten. Onderzoek toont aan dat 69% van de Nederlandse vrouwen zich op vakantie wat meer laat gaan. Bijna 7 op de 10 jonge vrouwen (tussen 18 en 29 jaar) geeft aan het moeilijk te hebben om gezond te blijven eten op vakantie. Meer dan 3 op 4 jonge vrouwen heeft dan ook te kampen met frustraties op het vlak van eten tijdens hun vakantie.

Als ze gebruind en  met een hele lading vakantiefoto’s terugkeren, passen vrouwen hun eetgewoonten vaak aan. Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen geeft aan dat ze ter compensatie van haar vakantie bewust wat gezonder gaat eten zodra ze weer thuis is. Dat is overbodig volgens Weight Watchers. Met een paar slimme tips kunnen vrouwen zich zonder schroom laten gaan op vakantie en met een gerust hart thuiskomen. Compenseren is dan nergens voor nodig.

Tips om gezond te blijven eten op vakantie

Wat zijn de beste tips om gezond te blijven eten op vakantie? Vind hieronder een top 5!

1.      Haal het beste uit je all-inclusive vakantie
Een all-inclusive verblijf met bijhorend buffet kan gevaarlijk lijken, maar het is wel hét moment om gevarieerd te eten. Let er alleen op dat je niet té veel op je bord legt.
2.      Eet fruit! Dat fruit gezond is weten we allemaal. Probeer tijdens je vakantie eens het lokale fruit. Je hoeft voor een keer geen appels of peren te eten: geniet van guave in Peru, dragon fruit in Vietnam en mangosteen in Indonesië!
3.      Ga voor de alcoholvrije cocktail
Vakantie = cocktails! Maar alcohol hoeft niet altijd. Probeer eens een Shirley Temple! Is even verfrissend, en je houdt er geen kater aan over de volgende dag.
4.      Vraag je saus apart
Dikmaker nummer 1: saus. Overijverige obers durven nogal eens erg veel saus bij je gerecht te serveren. Saus kan, maar vraag het apart. Dan kun je zelf doseren.
5.      Experimenteer met sporten
Beweging is van groot belang om tijdens je vakantie fit te blijven. En dus kan vakantie
hét moment zijn om lekker te sporten of een nieuwe sport te ontdekken. Wat dacht je van yoga tijdens je vakantie op Ibiza, hardlopen op Park Avenue of baantjes trekken in de Middellandse Zee? En zit je in een all-inclusive resort? Sla dan de sportieve onderdelen die georganiseerd worden vooral niet over!

*Achtergrond onderzoek
De resultaten kwamen tot stand via een online bevraging in oktober 2014 door onderzoeksbureau iVOX bij 1000 Nederlands vrouwen tussen 18 en 54 jaar, representatief gewogen op taalkeuze, leeftijd en opleidingsniveau.

Over Weight Watchers

weight watchers

Weight Watchers International, Inc. is de grootste afslankorganisatie ter wereld met een netwerk van filialen in 30 landen. In België vond de eerste Weight Watchers meeting plaats in 1975. Weight Watchers wil de relatie van zijn leden met voeding weer normaliseren. Daarom houdt het elke week meer dan 40.000 bijeenkomsten wereldwijd. Leden krijgen ondersteuning vanuit de groep en leren er gezonde eetgewoonten, het belang van beweging en hoe hun gedrag aan te passen.

Daarnaast biedt Weight Watchers ook innovatieve producten en diensten aan via het web en via apps, waarmee het een van de belangrijkste organisaties is op vlak van digitale afslankproducten. Weight Watchers biedt een breed gamma producten, publicaties en programma’s aan voor al wie zijn of haar gewicht onder controle wil houden of verliezen.
Voor meer informatie over Weight Watchers kunt u terecht op www.weightwatchers.nl.

Summer 728x90

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *