Meer energie door Raw Food

raw food
Vruchten, noten en zaden geven je veel energie!

Hoe start jij ’s morgens? Met een kop koffie? Of heb je koffie en suiker nodig om ’s ochtends op gang te komen?

De beste manier om altijd energie te hebben vanaf het moment dat je wakker wordt, is het eten van een eetpatroon dat voornamelijk uit groenten en fruit bestaat.

Stop met het eten van geraffineerde en lege voeding en geef je lichaam de brandstof die het nodig heeft.

Waarom zou je Raw Food in je eetpatroon integreren

De 3 voornaamste redenen zijn :

–         Raw food bevat minder afvalstoffen en conserveringsmiddelen doordat het puur en onbewerkt is

–         Raw food ontzuurt je lichaam

–         Raw food bevat nog alle enzymen die vernietigd worden tijdens het  koken

Enzymen zijn eiwitten. Het zijn stoffen die reacties in ons lichaam versnellen. Zo hebben ze effect op de vertering, de verbranding, maar ook op de groei en ontwikkeling van het lichaam. Ze zijn van wezenlijk belang om je lichaam gezond te houden.

Waarom is Raw Food beter dan traditionele voeding

Enzymen gaan geen leven lang mee, ze kunnen wel een lange tijd gebruikt worden. Door bijvoorbeeld koorts of het in aanraking komen met chemicaliën zorgt dat enzymen minder goed werken of zelfs kapot gaan. Enzymen worden namelijk boven de 42 graden onwerkzaam. Doordat Raw Food niet verhit wordt boven de 42 graden, blijven de enzymen intact.

Helaas bestaat onze traditionele voeding vooral uit voorverpakte, voorverwarmde voeding waarbij veel enzymen vernietigd werden. Deze voeding levert je dus weinig behalve calorieën, waardoor je als je er teveel van binnen krijgt alleen maar in gewicht zal toenemen.

Raw Food, met name vers fruit en groenten bevatten een enorme hoeveelheid enzymen. Hierdoor kun je de voorraad enzymen in het lichaam aanvullen of vernieuwen. Dit is handig op momenten dat het lichaam zich moet herstellen van een wond of ziekte. Je zult dan ook merken dat door het eten van Raw Food het lichamelijk herstel veel sneller gaat.

Betekent Raw Food dat je alleen maar groenten en fruit mag eten

Nee, gelukkig niet. Aan onderstaand recept voor chocolademelk kun je zien, dat je toch lekker kunt eten of drinken, terwijl je heel gezond bezig bent.

Recept voor de lekkerste Raw Food chocolademelk;

  • 250 ml amandelmelk
  • 1 dadel, ontpit
  • 1 el rauwe cacao

Je kunt amandelmelk kopen, maar je kan het ook zelf maken. Hoe je dit doet, vind je in dit gratis e-book : Durf Genieten van Slanke Desserts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *