Het Grapefruit dieet! Val tot 10 kilo af in 12 dagen

Elke dag een grapefruit bij het ontbijt en je valt af. De grapefruit staat bekend om zijn vetverbrandende eigenschappen en zou dus helpen bij het afvallen. Hoeveel kun je afvallen met het grapefruit dieet en wat zijn de voordelen van het grapefruit dieet?

Grapefruit dieet goed voor de gezondheid

grapefruit dieetDe grapefruit is een heerlijke voedzame vrucht en wordt allang niet meer alleen bij het ontbijt gegeten. Een halve grapfruit levert 30 mg Vitamine C, bijna de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. De roze en rode grapefruit zijn gezonder dan de gele grapefruits omdat ze meer betacaroteen bevatten, wat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A.

Grapefruit bevat daarnaast veel pectine, een soort oplosbare vezel die het cholesterolgehalte in het bloed kan verlagen. Ook bevatten grapefruits lycopeen, een anti-oxidant die het risico op bepaalde soorten kanker kan verminderen, maar ook goed helpt tegen verbranding van de huid.

Voordelen van het grapefruit dieet

  • Je kunt er snel gewicht mee verliezen
  • Bevat veel vitamine C en kalium
  • Bevat lycopeen en betacaroteen
  • Ze zijn caloriearm, 45 calorieën per halve grapefruit
  • Bevatten stoffen die het risico op kanker kunnen verminderen

Hoe ziet het grapefruit dieet eruit

Het grapefruit dieet moet je 12 dagen achter elkaar volgen. Tijdens deze 12 dagen eet je voor elke maaltijd een halve grapefruit of een glas grapefruitsap. Dit is echter niet alles, je dient je ook aan een aantal regels te houden. Zo moet je;

  • Minimaal 8 glazen water per dag drinken
  • Mag je geen tussendoortjes per dag
  • Mag je geen snelle koolhydraten eten, zoals aardappels, brood, wortels, tomaten, bonen, mayonaise, erwten, komkommers, selderij en hot dogs
  • Mag je geen alcohol drinken
  • Voor het slapen gaan een vetarme en koolhydraatarme snack te nuttigen

Deze regels zijn best ingrijpend, en maken dat het dieet niet zo gemakkelijk te volgen is. Je moet er natuurlijk ook wel wat voor over hebben, maar dan kan het gewichtsverlies in deze 12 dagen oplopen tot 10 kilo!

Opgelet!

Mensen die allergisch zijn voor citrusvruchten, zijn dat waarschijnlijk ook voor grapefruit, voor de vrucht zelf of voor de olie in de schil.

Ook als je bepaalde medicijnen gebruikt kun je beter geen grapefruits eten. Zo kan grapefruit het effect van bepaalde medicijnen juist versterken. Dit kan zo zijn bij bloeddrukverlagende middelen, en bij medicijnen tegen angstaanvallen, depressie en verhoogde lipidengehalten. Lees altijd de bijsluiters als je zulke medicijnen gebruikt voordat je begint met het grapefruit dieet.

Wil je meer afvallen in korte tijd en geen last hebben van een wee gevoel?

Als je graag meer wil afvallen, lukt dat niet door alleen het grapefruit dieet te volgen.  Je zult er een andere methode naast moeten volgen om blijvend meer gewicht te verliezen. Een goede methode is de Afslank Recepten Bijbel.

De Afslankrecepten Bijbel van Oscar Helm biedt meer dan 100 gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

afslankreceptenbijbel

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslankrecepten Bijbel!

1 gedachte over “Het Grapefruit dieet! Val tot 10 kilo af in 12 dagen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *