Het fruitdieet

fruitdieet

Veel fruit eten tijdens het fruitdeet!

Hou je van zoet en suiker en wil je snel wat gewicht verliezen? Dan is het fruitdieet echt iets voor jou!

Tijdens het fruitdieet hoef je geen honger te lijden, want je mag zoveel fruit als je wilt. Wel moet je op bepaalde dagen bepaalde soorten fruit eten en anderen juist laten staan.

Resultaten te behalen met het fruitdieet

Met het fruit dieet kun je snel vrij veel gewicht verliezen. Dit is niet alleen vocht, maar ook 100 gram vet per dag. Doordat je veel vocht verliest, reinig je ook je lichaam van binnen uit en zul je zien dat je huid veel frisser oogt.

Na twee weken wordt het gewichtsverlies iets minder, omdat al het overtollige vocht dan wel verdwenen is.

Nadelen van het fruitdieet

Het fruitdieet kent ook een aantal nadelen. 

 • Zo kun je het niet voor altijd volhouden. Na een week moet je toch echt weer andere voedingsmiddelen gaan eten, omdat je tijdens het fruitdieet amper eiwitten en vetten binnenkrijgt. Eiwitten zijn natuurlijk een belangrijke bouwstof in het lichaam, maar dat geldt ook voor vetten. Je kunt hier dus niet al te lang zonder.
 • Sommige fruitsoorten zijn niet het gehele jaar door verkrijgbaar, waardoor je op zoek moet naar alternatieven. Ga in dat geval niet voor fruit op siroop, want dit bevat extra veel suikers.
 • Ondanks dat je alle soorten fruit mag eten, en de variatie hierin groot is, zijn alle andere voedingsmiddelen niet toegestaan. Hierdoor kan het fruitdieet toch eentonig worden.
 • Als laatst kun je ven teveel fruit een beetje een wee gevoel krijgen. Dit wordt na een paar dagen wel minder, maar erg prettig is het niet.

Wil je meer dan 3 kilo verliezen in korte tijd en geen last hebben van een wee gevoel?

Als je graag meer dan 3 kilo wil afvallen, lukt dat niet door alleen het fruitdieet te volgen.  Je zult er een andere methode naast moeten volgen om blijvend meer gewicht te verliezen. Een goede methode is de Afslank Recepten Bijbel.

De Afslankrecepten Bijbel van Oscar Helm biedt meer dan 100 gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

afslankreceptenbijbel

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslankrecepten Bijbel!

Voorbereiding op het fruitdieet

Als je dan toch het fruitdieet wil gaan volgen, is het verstandig een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen;

 • Neem altijd vers en rijp fruit. Onrijp fruit is moeilijk te verteren en je lichaam neemt niet alle voedingsstoffen op die erin zitten.
 • Week gedroogde vruchten van te voren. Gedroogde vruchten zijn lastig te verteren, maar daardoor wel goed voor de stoelgang. Het hoeft niet perse, maar wil je het gedroogde fruit zachter maken, dan mag dat.
 • Snijdt de vruchten pas vlak voor gebruik. Veel fruit oxideert (reageert met de lucht) en wordt bruin. Wacht daarom niet te lang met eten van je vruchtensalade.
 • Eet zeker geen eiwitten tijdens het fruitdieet, dit kan de vertering van het fruit erg vertragen.
 • Watermeloen en druiven kun je het best apart eten ze verteren dan het best.

[wp_ad_camp_1]

Het fruitdieet zelf

Het fruitdieet bestaat uit zeven dagen. Ben je dan nog niet genoeg afgevallen, dan kun je het nog een keer volgen. Doe dit echter maximaal drie weken! Daarna moet je echt weer eiwitten en vetten gaan eten, omdat je anders tekorten krijgt.

Dag 1

Verdeeld over deze dag mag je twee ananassen of twee kilo aardbeien eten. Aardbeien kunnen eventueel worden aangevuld met appel of peer. Heb je last van aardbeienallergie? Was de aardbeien dan eens in warm water, er vallen dan meer haartjes af. Drink daarnaast minimaal twee liter mineraalwater of thee.

Dag 2

Verdeel over de dag één ananas, drie kiwi’s en 300 gram aardbeien, hier mogen indien je honger hebt twee peren aan worden toegevoegd. Kies voor een bepaalde thee als je last hebt, bijvoorbeeld lindebloesemthee werkt ontspannend en bevordert de afvoer van afvalstoffen.

Dag 3

Neem als ontbijt één papaja en 100 gram gedroogde vruchten, zoals abrikozen, pruimen of vijgen. Als lunch drie kiwi’s met een sinaasappel, een appel en een peer. En neem voor het avondeten tien verse abrikozen of drie perziken. Als je een vruchtensalade van het fruit wil maken, mag je er sinaasappelsap en eventueel wat kaneel of gemberpoeder aan toevoegen.

Dag 4

Op deze dag mag je twee grote mango’s, perziken en druiven tot maximaal één kilo en een banaan. Drink eens rozebottelthee om maag- en darmstoornissen te voorkomen.

Dag 5

Gedurende de hele dag mag je watermeloen eten, met een maximum van drie kilo. Watermeloen mag je vervangen door aardbeien en ananas.

Dag 6

Neem als ontbijt twee glazen sinaasappelsap, en verdeel over de dag één ananas, één papaja en één mango. Is het bessentijd? Dan mag je deze dag aanvullen met 250 gram bessen.

Dag 7

kersen

Voeg eens kersen toe!

De laatste dag van het fruitdieet. Het schema is tot nu toe makkelijk vol te houden en zal dat ook blijven. Eet drie kiwi’s en 100 gram gedroogde vruchten als ontbijt.  Maak tussen de middag een fruitsalade van ananas, peer, een granaatappel, een nectarine en een kleine citroen of limoen aangevuld met kersen, appel, verse abrikozen of aardbeien. Deze salade mag maximaal anderhalve kilo wegen. Drink hierbij mineraalwater en vruchtenthee.

 

 

26 Comments

  • crashdieet Reply
 1. Hanne Reply
  • crashdieet Reply
 2. stephanie Reply
 3. crashdieet Reply
 4. Jamila Reply
 5. femke Reply
  • Eveline Reply
 6. femke Reply
  • Eveline Reply
 7. Thirza Reply
 8. Eveline Reply
 9. Connycrevits Reply
 10. Eveline Reply
 11. Ineke Reply
 12. Flappie Reply
 13. Eveline Reply
 14. Jente Reply
 15. Laantjuh Reply
 16. Suzanne Reply
 17. Vinnie Reply
 18. Jess Reply
 19. Debbie Reply
 20. Angelique Pistoor Reply
  • Greetje P. B. Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.