Gezond afvallen met watermeloen

Wil je graag wat gewicht verliezen? Dan is watermeloen een prima fruitsoort om te eten. Een een schijfje watermeloen en je hebt meteen geen dorst meer. Wat kun je allemaal met watermeloen doen en vind hier ook een lekker recept voor watermeloen-aardbei ijsjes.

watermeloen

Watermeloen gezond

Watermeloen is zo geschikt om te eten tijdens het afvallen omdat het zo gezond is. Hij bestaat voor bijna 95% uit water en bevat daarnaast veel ijzer, kalium en vitamine C. Watermeloenen zijn het hele jaar verkrijgbaar en dat is erg handig als je ze graag eet. De beste koop je echter in juni, juli en augustus. Watermeloenen helpt je ook je hoge bloeddruk te verlagen omdat hij rijk is aan kalium.

Waar moet je op letten bij het kopen van een watermeloen

Als je dan graag watermeloen wilt eten is het wel fijn als je de beste koopt. Zo mag de meloen bijvoorbeeld geen zachte plekken of sneetjes hebben (dan kan hij uitgedroogd zijn).

De watermeloen moet zwaar aanvoelen, omdat deze het meeste water bevat en het rijpst is. Kies daarom voor de zwaarste meloen van een bepaalde grootte, door er een aantal met elkaar te vergelijken. Op de onderkant van de watermeloen moet een gele vlek zitten, hoe donkerder hoe beter.

Verder moet de watermeloen een beetje dof zijn en niet teveel glanzen en als laatst even op de meloen kloppen; geeft de meloen een vol, niet dof geluid? Dan is ie rijp voor de verkoop!

Bewaar de watermeloen in de koelkast. Als ie is aangesneden, doe er dan vershoudfolie omheen, dan kan je hem nog 2 dagen goed houden.

Recept voor watermeloen-aardbei ijsjes

Wil je graag zelf waterijsjes maken met meloensmaak? Dan is dit een lekker recept.

watermeloen-aardbei ijsje

Benodigdheden;

 • 50 gram rietsuiker
 • 150 ml water
 • 150 gram water meloen (zonder pitten)
 • 150 gram aardbeien (schoongemaakt)
 • Handje verse munt
 • 1 geperste limoen
 • 1 steelpannetje
 • Blender
 • IJsvormpjes

Werkwijze;

 1. Verwarm de suiker met 150 ml water in een steelpannetje.
 2. Roer tot de suiker volledig is opgelost.
 3. Laat het afkoelen.
 4. Pureer de meloen, de aardbeien en de munt in de blender.
 5. Voeg het suikerwater en het limoensap hieraan toe.
 6. Giet het mengsel in de ijsvormpjes.
 7. Zet het minimaal 4 uur in de vriezer.

WIL JE MEER DAN EEN PAAR KILO VERLIEZEN IN KORTE TIJD ?

Als je graag meer dan 2 kilo wil afvallen, lukt dat niet door alleen watermeloen te eten.  Je zult er een andere methode naast moeten volgen om blijvend meer gewicht te verliezen. Een goede methode is de Afslank Recepten Bijbel.

De Afslankrecepten Bijbel van Oscar Helm biedt meer dan 100 gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

afslankreceptenbijbel

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslankrecepten Bijbel!

2 gedachten over “Gezond afvallen met watermeloen”

 1. Het zit vol met citrulline en lycopeen, twee krachtige plantaardige stoffen die zijn gekoppeld om de bloeddruk te kunnen verlagen, een betere stofwisseling gezondheid en vermindert spierpijn na het sporten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *