Fit de winter door

Wat kun je doen om fit de winter door te komen? De koude donkere dagen zijn niet echt uitnodigend om flink te gaan sporten en je bent eerder geneigd lekker op de bank te gaan zitten bij de open haard met een glas warme chocolademelk. Dat is zonde want je hebt er zo hard voor gewerkt om fit en gezond de zomer door te komen. Beter is het om je conditie zo goed mogelijk op peil te houden en zo weer gezond en fit het voorjaar in te gaan.

Jammer genoeg komen veel mensen toch wat kilo’s aan tijdens de winter. Wat kun je doen om dit te voorkomen?

Hoe kom je fit de winter door

Ga naar buiten

Het is moeilijk de drempel over te gaan naar de sportschool als het koud en guur is, maar toch is het goed om te doen. Van binnen zitten wordt je alleen maar duf. De buitenlucht en eventueel licht is in de winter heel belangrijk. Je krijgt er meer energie door en het zorgt voor een kleinere kans op verkoudheidjes en andere infecties. Doordat je gaat bewegen gaat het bloed circuleren. Eerst zul je het koud hebben, maar daarna wordt je lekker warm en dit blijft ook aanhouden als je eenmaal weer thuis bent. Voordeel is dat je in de winter minder zweet dan in de zomer.

Als je in de winter erg last hebt van depressie is het verstandig elke dag tijdens de uren dat het is even naar buiten te gaan (indien mogelijk natuurlijk). Een half uur wandelen is hiervoor al voldoende.

Warme wintergroenten eten

Natuurlijk is het belangrijk altijd genoeg groenten en fruit te eten. Alleen in de winter is een koud stuk fruit niet zo aantrekkelijk. Zijn er ook warme tussendoortjes te maken met groente en fruit. Als je van smoothies houdt is het makkelijk hieraan wat warm water toe te voegen. Je hebt dan een warme gezonde drank die je lichaam gezond en fit houdt.

Ook kun je van appels makkelijk een warme snack maken. Even in de magnetron opwarmen en bestrooien met wat kaneel. Kies bijvoorbeeld voor Elstar, Goudreinet of Jonagold.

Belangrijke wintergroenten om te eten zijn; andijvie, boerenkool, pastinaak, koolraap, pompoen, rode kool en wortelen. Deze groenten zitten vol met vitaminen en mineralen zoals vitamine C en E, ijzer en calcium. Deze groenten geven het immuunsysteem een boost en sommige groenten zouden zelfs een ontstekingsremmende en antioxiderende werking hebben. Dat laatste speelt een rol bij het verminderen van de veroudering van het lichaam.

Drink voldoende

In de zomer lukt het wel om voldoende vocht binnen te krijgen, maar in de winter is dit moeilijker. Probeer toch zeker voldoende vocht te drinken, bijvoorbeeld in de vorm van thee. Ook kun je sinaasappels uitpersen of extra groenten toe te voegen aan bijvoorbeeld de lunch of bij je tussendoortjes.

Wat kun je nog meer doen om fit de winter door te komen

gezonde groene smoothieEr is nu het boek 125 groene smoothie recepten boek, met daarin de beste recepten voor smoothies om zo gezond en fit mogelijk de dag door te komen. In de winter heeft je lichaam hier extra behoeft aan en ze zijn makkelijk om klaar te maken.

Door gebruik te maken van de smoothies uit het boek zal je gezondheid er flink op vooruit gaan en zul je minder last hebben van bijvoorbeeld acne, overgewicht, haaruitval. Je stoelgang zal soepeler worden en ook zul je minder zoek zijn omdat je weerstand flink verhoogd wordt.

Waarom langer wachten als je vandaag al kunt beginnen met gezonde smoothies die je gezondheid een oppepper geven?

Lees hieronder wat de smoothies voor andere mensen hebben betekend!

Ervaringen van gebruikers

Martine

Voor elke vrouw is het fijn om zo nu en dan complimentjes te krijgen over je uiterlijk. Bij mij ontbrak het daar behoorlijk aan. Ik was ook wat zwaar en zag zelf ook wel dat mijn huid er niet echt gezond uit zag, maar toch. Iemand wees mij om het groene smoothie E-book van Diana Verbeek en ik besloot om een poging te wagen. Al binnen enkele weken zag ik resultaat en kreeg ik op mijn werk zelfs complimentjes over mijn veranderde uiterlijk. Ik weet zeker dat een deel ook komt omdat ik zelf veel vrolijker door het leven ga nu. Maar ook mijn dermatoloog wist niet wat hij zag toen ik begonnen was met de groene smoothies. Mijn huid is echt een stuk gezonder en jonger geworden en daar ben ik Diana eeuwig dankbaar voor. Iedereen zou direct aan de groene smoothies moeten gaan om net zo gelukkig te worden als ik. Ik heb in ieder geval al mijn vrienden en familie dit E-book aangeraden!

Irene van Beek

Ik had flink overgewicht, niet alleen mijn fysieke gezondheid leed hieronder, ook mijn mentale gezondheid had er last van. Je hebt toch een stuk minder zelf vertrouwen als je 8 kilo te veel weegt. Het boek van Diana hielp me deze kilo’s eraf te krijgen én te houden. Ik ben nu gezonder en voel me veel beter! Dank Diana, voor dit topboek!

[ip-shortcode type=”button” url=”http://www.paypro.nl/producten/125_Groene_Smoothie_Recepten_Boek_Met_Bonussen/16126/12764/fitwinterbutton” style=”green” size=”verylarge” radius=”0″ color=”#ffffff” icon=”none” iconpos=”before” target=”blank”]Bestel direct het groene smoothies recepten boek[/ip-shortcode]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *