De gezondheidsvoordelen van het Paleo Dieet

Het Paleo Dieet is eigenlijk geen dieet, maar een lifestyle. Kan iedereen afvallen met het Paleo Dieet?  Ja zeker, iedereen kan er tussen de 5 en 10 kilo gewicht mee verliezen. Naast gewichtsverlies kun je met het Paleo Dieet nog rekenen op andere gezondheidsvoordelen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van het Paleo Dieet

Tijdens het Paleo Dieet eet je voornamelijk producten uit de natuur, veel groenten, fruit, zaden, pitten en nog wat mager vlees of vis. Doordat het Paleo Dieet gebaseerd is op eiwitrijke voeding en zo min mogelijk koolhydraten, zal je lichaam verschillende gezondheidsvoordelen ervaren;

 • gezondheidsvoordelen paleo dieet
  Psoriasis kan minder worden met het Paleo Dieet!

  Vermindering van acne en huidproblemen. Als men teveel koolhydraten eet, kunnen gisten goede gedijen. Dit kan huidproblemen en acne veroorzaken. Stop je met het eten van koolhydraten dan zullen deze huidproblemen afnemen.

 • Vermindering van psoriasis. Als je teveel koolhydraten eet, besteedt de lever veel aandacht het opslaan van de suikers in de vorm van glycogeen. Andere taken waaronder het afbreken van afvalstoffen verdwijnen naar de achtergrond. Psoriasis kan dan een gevolg zijn.
 • Je zult minder last hebben van een 4 uurs dip. Door minder koolhydraten te eten hoeft het lichaam minder insuline te maken, hierdoor heb je minder last van schommelingen van de bloedsuikerspiegel, waarmee de bekende 4 uurs dip achterwege blijft.
 • Het kan zorgen voor een verminderde benodigde hoeveelheid insuline bij mensen met diabetes type 2. Door koolhydraatarm te eten hoef je minder insuline te spuiten. Sommige mensen kunnen met een koolhydraatarm eetpatroon zelf stoppen met het spuiten van insuline.
 • Je cholesterolgehalte zal omlaag gaan. De vetinname verandert van verzadigd meer naar onverzadigd wanneer men het Paleo Dieet volgt. Het onverzadigde vet ruimt het slechte cholesterol op.
 • Je zult minder zout binnen krijgen. Dit brengt gezondheidsvoordelen voor hart- en vaatziekten, zoals een te hoge bloeddruk.
 • Je zult je fitter en energieker voelen.
 • Doordat je gewicht verliest voel je je beter en krijg je meer zelfvertrouwen.
 • Geen jojo-effect. Doordat je veel eiwitten eet, zit je langer vol en heb je minder behoefte aan tussendoortjes.

Wil jij ook profiteren van bovenstaande gezondheidsvoordelen naast gewichtsverlies?

Dan is het Paleo Dieet zeker voor jou geschikt. Met het Paleo Dieet zul je snel gewicht verliezen en profiteren van bovenstaande voordelen voor het lichaam.

[ip-shortcode type=”button” url=”https://frstre.com/go/?a=9632-154fff&s=44977-5c63ee” target=”_BLANK” rel=”nofollow”>De Paleo Revolutie” style=”orange” size=”verylarge” radius=”20″ color=”#ffffff” icon=”none” iconpos=”before” target=”self”]Direct afvallen met het Paleo Dieet[/ip-shortcode]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *