Augurken en afvallen

augurken en afvallen
Augurken en afvallen? De gouden combinatie?

Augurken staan erom bekend gegeten te worden door zwangere vrouwen. Of het waar is of niet, ze zijn in ieder geval gezond. Wat zuur van smaak en goed te combineren met een blokje kaas of worst. Een ander gezegde over augurken is dat je ermee af kunt vallen. Augurken en afvallen hoe gaat dat precies en zijn augurken eigenlijk wel gezond? Lees hier meer over augurken en afvallen.

Augurken gezond

Augurken zijn gezond om te eten. In augurken zit veel vitamine K. Zo kan 1 augurk al 15% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid bieden. Vitamine K is van belang bij de bloedstolling. Naast vitamine K zitten er niet zoveel verschillende voedingsstoffen in augurken, nog een klein beetje vitamine C. Je kunt ze daarom niet eten als vervanger van andere voedingsmiddelen, eerder om te voorkomen dat je naar andere slechtere snacks grijpt.

Een klein nadeel van augurken is dat er vrij veel natrium in zit. Dit kan als je teveel augurken eet, zorgen voor een hogere bloeddruk. Bij 1 augurk per dag treedt dit echter niet op, je moet dan wel 200 gram augurken per dag eten.

Augurken calorieën

Augurken bevatten weinig calorieën, zo’n 14 per 100 gram. Je kunt er daarom best veel van eten zonder dat je er van aankomt. Een paar augurken per dag ter vervangen van andere tussendoortjes kan dan ook prima en zorgt ervoor dat je minder calorieën binnen krijgt dan gewoonlijk het geval zou zijn als je graag snoep, koek of chips eet.

Augurken en afvallen

In Azië eten veel mensen eerst augurken voor een maaltijd. Augurken bevatten zoals hierboven al gezegd weinig calorieën. De augurken die je voor de maaltijd eet leveren weinig calorieën, maar zorgen er wel voor dat je sneller vol zit tijdens de maaltijd waardoor je uiteindelijk minder eet en in zijn totaliteit minder calorieën binnen krijgt. Dit kan helpen bij het afvallen en zorgen voor een gewichtsverlies van 1 of 2 kilo per maand.

Augurken eten alleen is niet voldoende

Als je graag meer dan 3 kilo wil afvallen, lukt dat niet door alleen augurken voor de maaltijd te gaan eten.  Je zult er een andere methode naast moeten volgen om blijvend meer gewicht te verliezen. Een goede methode om dat doel te bereiken is de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm.

Het boek biedt meer dan 100 gezonde recepten en tips om tot wel 8 kilo per maand af te vallen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hebt en futloos bent en dat de verloren kilo’s en vet niet meer terugkomen.

afslankreceptenbijbel

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt afvallen met de Afslank Receptenbijbel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *