Appeldag; correctiedag na het weekend of een feestje

appeldag
Eet vooral Granny Smiths tijdens een appeldag!

Heb je tijdens het weekend teveel gegeten of heb je tijdens een verjaardag te veel lekkernijen genomen? Dan kun je dit corrigeren door eens per 2 weken op maandag (voor de meeste mensen de dag na het weekend, maar de keuze staat natuurlijk vrij) een appeldag te houden. Je kunt ook een appeldag doen als je een misstap hebt begaan tijdens je dieet. Na de appeldag kun je het dieet weer oppakken zoals voorheen.

Hoe werkt de appeldag

Op een appeldag begin je de dag met het eten van appels. Vanaf dat je wakker wordt eet je om de 1,5 uur een appel. Dit moet je volhouden tot 4 uur ’s middags. Je eet dan minstens 5 en maximaal 7 appels. De appels moeten zo zuur mogelijk zijn, bijvoorbeeld Granny Smiths. Het zuur in de appels zou zorgen voor een snellere afvoer van vet en afvalstoffen in de darmen. Je kunt de appeldag vergelijken met een kleine detox voor het lichaam.

Na 4 uur ’s middags eet je 2 wasa crackers met een licht beleg. Je kunt kiezen uit light smeerkaas, gerookte kip, rookvlees of magere kwark met tomaat en komkommer.

Het avondeten eet je een lichte maaltijd, zoals bijvoorbeeld roerbakgroente met mager vlees, sla, volkoren rijst of pasta.

Als dessert kies je voor (vruchten) yoghurt met 0% vet of kwark met 0% vet.

Daarnaast is het verstandig 2,5 liter water verdeeld over de dag te drinken in de vorm van spa water of groene thee zonder suiker of melk. Je mag 1 glas limonade, maar het is beter dit niet te doen.

Resultaat van de appeldag

Je kunt met een appeldag ongeveer een halve kilo verliezen, dit zal voornamelijk bestaan uit vocht en afvalstoffen. Wel zul je na de appeldag weer gemotiveerd zijn om je dieet voort te zetten of je weer fit voelen.

Ga je meerdere appeldagen achter elkaar doen, dan val je natuurlijk meer af, maar daar is de appeldag niet voor bedoeld. 

Wil je meer dan 3 kilo afvallen in korte tijd?

Als je graag meer dan 3 kilo wil afvallen, lukt dat niet door alleen een appeldag te volgen.  Je zult er een andere methode naast moeten volgen om blijvend meer gewicht te verliezen. Een goede methode is de Afslank Recepten Bijbel.

De Afslankrecepten Bijbel van Oscar Helm biedt meer dan 100 gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

afslankreceptenbijbel

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslankrecepten Bijbel!

2 gedachten over “Appeldag; correctiedag na het weekend of een feestje”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *