Afvallen met wandelen

afvallen met wandelenHeb je een hekel aan joggen of hardlopen? Maar wil je toch afvallen? Misschien kun je dan gewoon gaan wandelen. Maar is wandelen wel genoeg intensief om mee af te vallen?

Wandelen is gezond, je bent in de buitenlucht, verbetert je conditie en je humeur krijgt een oppepper. Het is ontspannend en je kunt je gedachten even verzetten of gewoon genieten van de omgeving. Je kunt ook gaan wandelen om je fitter en energieker te voelen en wat gewicht te verliezen. Maar de vraag is kun je afvallen met wandelen?

Hoe begin je met wandelen

Wandelen kun je gemakkelijk inbouwen in je normale dagelijkse ritme. Na het eten een wandeling maken of in het weekend erop uit. Wandelen kun je prima combineren met andere sporten. Heb je de ene dag zwaar getraind in de sportschool, dan kun je de volgende dag prima wandelen.

Daarnaast heb je niet veel nodig om te gaan wandelen. Wandelschoenen zijn echter wel een must. Hiermee voorkom je blessures en heb je een betere grip op de grond.

Als je wandelschoenen gaat kopen doe dit dan in de middag. De voeten zijn dan iets uitgezet of dikker dan in de ochtend. Dit gebeurt ook tijdens wandelen.

Heb je de juiste schoenen, loop ze dan eerst in en zorg voor goede sokken.

Naast schoenen is de rest van de outfit minder belangrijk, maar vaak schatten we de dikte van de kleding die we nodig hebben verkeerd in. Je blijkt toch te warm gekleed of het begint te regenen en je kleding is er niet genoeg tegen bestand. Kleding in meerdere lagen kan hiervoor een oplossing bieden.

Voordelen van wandelen

Wandelen kent vele voordelen. Naast dat het ontspannend is en je humeur een oppepper geeft, is het bijvoorbeeld weinig belastend voor de gewrichten. Je loopt daardoor weinig kans op blessures.

Andere voordelen zijn;

  • Wandelen is een goed middel tegen osteoporose.
  • Het versterkt de spieren.
  • Het verlaagt de bloeddruk.
  • Het verlaagt het cholesterolgehalte.
  • Je verbetert je conditie.
  • Je zweet nauwelijks.
  • Je valt er van af.

Om al deze voordelen te behalen zou je elke dag minstens een half uur moeten wandelen.

Afvallen met wandelen

Kun je afvallen met wandelen? Ja dat kan zeker. Je verbrandt ongeveer 250 calorieën per uur als je 70 kilo weegt en 5 km per uur wandelt.

Dit aantal kun je verhogen door langer of sneller te wandelen. Heb je 2 uur gewandeld, dan heb je in het bovenstaande geval 500 calorieën verbrandt.

Om een kilo vet te verbranden dien je 7000 calorieën extra te verbranden. Dat zouden dus 14 wandelingen van 2 uur zijn. Of 28 wandelingen van een uur.

Je ziet dus dat het goed mogelijk is om zeker een kilo per maand af te vallen met wandelen.

Wandelen alleen is niet genoeg

Als je graag meer dan 3 kilo wil afvallen, lukt dat niet door te gaan wandelen.  Je zult er een andere methode naast moeten volgen om blijvend meer gewicht te verliezen. Een goede methode om dat doel te bereiken is het de Afslank Receptenbijbel. Het boek biedt meer dan 45 gezonde recepten en tips om tot wel 8 kilo per maand af te vallen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hebt en futloos bent en dat de verloren kilo’s en vet niet meer terugkomen.

afslankreceptenbijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *