Afvallen met monomeals

Pas nog een hit op Instagram; monomeals. Nu zul je denken; wat zijn monomeals nu weer en hoe kun je er mee afvallen?

Wat zijn monomeals

Monomeals zijn niets anders dan het eten van één soort voedingsmiddel tijdens een maaltijd. Bijvoorbeeld alleen maar bananen of meloenen. Als al je maaltijden voor een langere tijd steeds maar uit één voedingsmiddel bestaat ben je bezig met en monodieet. Vaak kiest men fruit voor een monomeal, maar je kunt ook denken aan komkommer of tomaat. Dit is ook belangrijk want als je gedurende een langere tijd alleen maar fruit eet, zul je een te kort aan andere belangrijke mineralen oplopen.

Wat zijn de voordelen van monomeals

  • Monomeals zouden beter zijn voor de spijsvertering. Doordat het lichaam maar één soort voedingsmiddel hoeft te verteren, zou dit beter en sneller gaan en zouden de voedingsstoffen beter worden opgenomen.
  • Er is maar 1 type verteringsenzym nodig om de maaltijd te verteren. Een vetrijke, koolhydraatrijke maaltijd is veel zwaarder om te verteren en doet er ook veel langer over.
  • De energie die het lichaam overhoudt door de gemakkelijke vertering, zorgt voor een mooiere huid.
  • Je kunt zoveel eten als je wilt, waardoor je daarna geen behoefte meer hebt aan snacks.

Argumenten voor monomeals

Je kunt natuurlijk wel zoveel verzinnen, maar waarom zouden mono meals kunnen werken.

Eén van de argumenten is dat dieren ook vaak monomeals eten en niet te maken hebben met overgewicht. Een ander argument is dat toen de mens nog leefde als jager en verzamelaar, we het ook maar moesten doen met het voedsel dat we tegenkwamen. Bijvoorbeeld kwam men een bananenboom tegen, dan at je alleen bananen, je had gewoon weinig keuze.

Eigenlijk lijkt het eten van mono meals wel een beetje op raw food.

Freelee the Banana Girl

freelee
Freelee the Banana Girl

Iemand die zegt veel te zijn afgevallen met monomeals is Freelee the Banana Girl. Zij eet elke dag tot 4 uur in de middag mono meals die onbewerkt en niet gekookt zijn. Zo zegt ze wel eens 51 bananen op een dag te hebben gegeten, of 2 hele ananassen achter elkaar, of 1,4 kilo abrikozen.

Zo zou ze 18 kilo zijn afgevallen, zonder calorieën te tellen. Alleen maar door het eten van monomeals.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *