Afvallen met maaltijdshakes

Laatst kreeg ik een bezorgde vraag over het gebruik van shakes om af te vallen. veel mensen zijn bang dat hun stofwisseling om zeep geholpen wordt of dat je het gewicht zo weer terug hebt of zelfs meer dan dat. Is dat echt wel waar? Zijn maaltijdshakes slecht om mee af te vallen of valt het eigenlijk wel mee.

Hoe ziet een dag met maaltijdshakes eruit

maaltijdshakesAls je maaltijdshakes gaat gebruiken, hoe ziet een dag er dan uit. Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden. Wil je heel streng aan de slag dan kun je 3 maaltijdshakes nemen en verder alleen water en thee. Dit is echter niet aan te bevelen, je zult dan wel snel gewicht verliezen, maar je zult je ook slap voelen en je houdt het gewoon niet lang vol.

Er is ook de mogelijkheid om 2 maaltijden per dag te vervangen, bijvoorbeeld ontbijt en lunch en dan wel gewoon avondeten. Dit is ook gemakkelijk te combineren met je gezin. Overdag drink je je shakes en ’s avonds eet je gewoon een normale maaltijd, bijvoorbeeld groentestamppot of kip met rijst. Ik bedoel geen vette maaltijden van de afhaal of gefrituurd. Deze variant kun je heel streng volgen door niets tussendoor te nemen, maar je kunt het voor je zelf iets soepeler maken door bijvoorbeeld tussendoor wel fruit te eten. Je zult door 2 maaltijden te vervangen zeker gewicht verliezen, ongeveer 3 tot 4 kilo per maand, als je tussendoor alleen fruit eet. Als je stopt met de shakes zal het gewicht er niet a la minute weer aanzitten.

Als laatst is er nog de mogelijkheid om 1 maaltijd per dag te vervangen. Het gewichtsverlies zal dan minder snel gaan, maar je hebt geen gevoel van futloosheid of dat je echt iets mist. Je zult in dit geval 1 tot 2 kilo per maand verliezen.

Zijn maaltijdshakes slecht

Hier zijn de meningen over verdeeld. Als je alleen maar maaltijdshakes neemt en niets anders, dan bevat dit te weinig calorieën, het gewicht dat je verliest zal met name water zijn en je zult het gewicht zo weer terug hebben, zeker ook omdat je het niet lang volhoudt.

Volg je echter de variant van 2 shakes per dag, met tussendoor fruit en ’s avonds gewoon een diner, dan zal er niet zoveel aan de hand zijn. Je stofwisseling blijft op peil omdat je 5 tot 6 keer per dag iets eet en het avondeten levert de overige voedingsstoffen die je eventueel zult missen door de shakes. De meeste maaltijdshakes zitten echter vol met voedingsstoffen dus een tekort zal je niet al te snel oplopen.

Als je 1 maaltijd vervangt is er wat mij betreft helemaal niets aan de hand.

Verschil in shakes

Vaak is er nog de vraag of het uit maakt van welk merk je de shakes koopt. Je kunt kijken naar de hoeveelheid eiwitten per shake, waarvan je eigenlijk kunt zeggen hoe meer hoe beter. Het verzadigd beter en voorkomt afbraak van spieren. De shakes van Modifast komen dan goed uit de bus. Vind hier Modifast shakes, nu met 25% korting!

Ik zelf heb niet echt een voorkeur omdat ik bijvoorbeeld geen koolhydraatarm dieet volg. Je kunt dan net zo goed shakes van Kruidvat merk nemen.

Daarnaast heb je nog shakes van Weightcare en Atkins, allemaal variërend in prijs.

Afvallen met shakes

Hoe je het ook doet, je kunt zeker gewicht verliezen met maaltijdshakes. Ik denk dat je met het vervangen van 2 maaltijden door shakes het snelst gewichtsverlies zult zien, omdat je dit het langst vol kunt volhouden, zonder ernstige tekorten op te bouwen.

5 Comments

  1. paulien Reply
  2. Eveline Reply
  3. Anna Reply
    • Eveline Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.