Afvallen met Insanity

insanityAfvallen met Insanity is een nieuwe hype. Insanity is een trainingsprogramma, dat je 60 dagen kunt volgen en waarmee je snel gewicht verliest en je conditie verbetert. En deze keer is het geen broodje aap, het werkt echt! Een aantal kennissen en ikzelf hebben het geprobeerd en zagen echt verschil, zowel op de weegschaal als aan het lichaam.

Hoe werkt Insanity

Insanity is ontwikkeld door Shaun Thompsom, een ex-marinier. Het is een zeer zwaar programma dat gebruikt maakt van Max Interval Training. Dit is nog zwaarder dan High Intensity Interval Training. Hierbij herhaal je een aantal oefeningen op een zo hoog mogelijke intensiteit in een korte tijd. Het bijzondere aan Insanity is dat je binnen 60 dagen een transformatie doorloopt, waarbij je lichaam zeer veel vet gaat verbranden. Het is echter wel een kwestie van volhouden. De eerste maand train je 6 keer per week voor in totaal 40 minuten per trainingssessie en de tweede maand train je 6 keer per week voor in totaal 60 minuten.

Hoe start je met Insanity

Insanity is een dvd-programma dat je thuis kunt uitvoeren. Je doet de video’s van Shaun T na.  Je begint met een meting van je startniveau. Je telt hierbij hoeveel keer je een oefening kunt doen in een bepaalde tijd. Het is niet erg als dit aantal laag is, je gaat namelijk kijken of je jezelf gaat verbeteren gedurende de 60 dagen. Vervolgens ga je de trainingen in de juiste volgorde af. Ze zijn namelijk niet allemaal hetzelfde, de ene dag besteedt je meer aandacht aan spiertraining, terwijl je de andere dag meer cardiotraining doet. Dit betekent echter niet dat sommige dagen makkelijk zijn, je probeert altijd het beste uit jezelf te halen. Shaun T. weet je zeer goed te motiveren en door hem ga je nog een tandje harder.

De training van Insanity bestaat onder meer uit de volgende trainingen:

  • Killer Cardio: extreem intensieve aerobics t.b.v. vetverbranding
  • Plyometrics ofwel “jump training” specifiek voor de beenspieren
  • Sports Drills: “bootcamp”-training voor snelheid en behendigheid
  • Krachttraining voor definiëring van het bovenlichaam en de armspieren
  • Core exercises: training van de buikspieren

Welke resultaten kun je behalen met Insanity

Tijdens een training zul je tussen de 400 en 900 calorieën afhankelijk van je gewicht verbranden. Dit resulteert in snelle gewichtsafname. Het gewichtsverlies komt neer op ongeveer 1,5 kilo per week. Buiten dat gaat je conditie enorm vooruit. Uiteindelijk vallen de meeste mensen tussen de 8 en 10 kilo af binnen 60 dagen.

insanity
Voor en na Insanity!

Wil jij ook graag meer dan 3 kilo afvallen ?

Een goede methode is de Afslank Recepten Bijbel.

De Afslankrecepten Bijbel van Oscar Helm biedt meer dan 100 gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

afslankreceptenbijbel

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslankrecepten Bijbel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *