Afvallen met behulp van smoothies

smoothies
Wat zijn de voordelen van smoothies?

Heb je overdag tijd tekort en wil je toch genoeg groenten en fruit binnen krijgen? Dan zijn groene smoothies misschien wel iets voor jou. Ze zijn gezond en makkelijk te maken. Daarnaast zijn smoothies door de combinatie van groenten en fruit erg lekker en zitten ze boordevol goede voedingsstoffen.

Hoe begin je met het maken van smoothies? Wat heb je ervoor nodig en wat zijn de voordelen ervan?

Wat zijn de voordelen van smoothies

Smoothies hebben vele gezondheidsvoordelen. Hieronder zal ik er een paar opsommen.

 • Het eerste voordeel is dat je meer energie krijgt van smoothies. Doordat er veel vitaminen, mineralen, anti-oxidanten en andere belangrijke voedingsstoffen inzitten. Doordat je de voedingsstoffen in hun pure vorm drinkt, worden ze optimaal opgenomen door het lichaam en zul je je energieker voelen.
 • Daarnaast bevorderen smoothies de spijsvertering. Smoothies zitten vol met vezels, waardoor de darmen als het ware schoon gemaakt worden en andere afvalstoffen het lichaam sneller zullen verlaten.
 • Als je darmen schoon zijn, heeft dat een positief effect op je immuunsysteem. Ze zeggen wel eens dat je afweer uit je buik komt (in reclames), maar dat is deels ook waar. In de darmen bevind zich een gedeelte van het afweersysteem, dat afweerreacties controleert en coördineert. Door de darmen schoon te houden, werkt dit dus ook optimaal.
 • Als je darmen schoon zijn en de gezonde voedingsstoffen goed opnemen, gaat je huid er frisser en mooier uitzien. Hierdoor zullen puistjes en acne minder worden. Ook een vette huid zal minder worden en grote poriën kleiner.
 • Het drinken van smoothies zorgt ervoor dat je minder trek hebt in zoete tussendoortjes. Omdat je lichaam zoveel gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt, zul je minder behoefte hebben aan snacks die weinig gezonde stoffen leveren en vol zitten met calorieën.
 • Doordat je minder tussendoortjes nodig hebt, zul je gewicht verliezen. Groene smoothies helpen dan ook goed als je bezig bent met een afvalpoging.
 • Door de grote hoeveelheid voedingsstoffen zullen je haar en nagels beter groeien en sterker worden.

Wat heb je nodig om smoothies te maken

Er zijn 3 belangrijke apparaten nodig om smoothies te maken. De eerste is de sapcentrifuge en de tweede is de blender en de laatste is een citruspers. Met behulp van de sapcentrifuge kun je sap uit groentes halen, terwijl een blender fruit klein kan maken.

Recept voor ananas-kiwidrank

Om een glas ananas-kiwidrank te maken heb je nodig;

 • 150 ml ananassap
 • 50 ml kiwisap
 • 1 eetlepel citroensap
 • Een paar ijsblokjes

Maak sap door alles te mengen. Voeg de ijsblokjes toe en serveer met een rietje. Garneer het glas eventueel met een plakje kiwi of een schijfje ananas.

Wil je meer smoothies maken?

Vind dan hier direct een boek met meer dan 50 recepten om zelf smoothies te maken,  zoals bessenboel, aardbei hemel en popeye perzik.

[ip-shortcode type=”button” url=”http://www.paypro.nl/producten/50_Groene_Smoothies_in_een_Handomdraai/3925/12764″ style=”blue” size=”verylarge” radius=”15″ color=”#fcfcfc” icon=”none” iconpos=”before” target=”self”]Bestel het boek 50 Groene Smoothies in een handomdraai direct hier![/ip-shortcode]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *