17 dagen dieet gezond eiwitdieet of niet

Het 17 dagen dieet is een populair dieet in Amerika. Ook in Nederland wint het dieet terrein. Veel mensen zijn er mee afgevallen en ook anderen proberen dit nu met dit dieet.

eiwit diëtenDoor het 17 dagen dieet te volgen zouden vet en overgewicht snel verdwijnen. Het is een zogenaamd eiwitdieet dat makkelijk en gezond is om te volgen. Hierdoor zou vet sneller verbranden en val je snel af.

Is het 17 dagen echt zo’n gezond eiwitdieet en kun je binnen 17 dagen echt veel gewicht verliezen zoals dit dieet beweert? Of zijn er betere alternatieven op de markt die je ook snel laten afvallen zonder kans op een tekort aan voedingsstoffen?

Wat houdt het 17 dagen dieet in

Het 17 dagen dieet is een eiwitdieet, waarbij je weinig vetten en koolhydraten mag eten, maar wel veel eiwitten. Het is vrij eenzijdig, maar vergelijkbaar met het Dokter Frank Dieet of het Dukan dieet. Toch zijn er kleine verschillen tussen de verschillende eiwitdiëten. Zo verschilt de lengte van de diëten en de snelheid waarmee je gewicht zult verliezen. Ook staan sommige diëten soms wel koolhydraten toe en anderen helemaal niet.

Met het 17 dagen dieet zou je 6 kilo kunnen afvallen binnen 17 dagen. Je mag maximaal 1000 calorieën per dag eten. Door het dieet zal je vetverbranding toenemen waardoor je snel afvalt. Zo kun je zelfs 20 kilo binnen 68 dagen afvallen!

Het 17 dagen dieet bestaat uit 4 fasen, waarover je hier meer kunt lezen.

Sommige diëtisten noemen het 17 dagen dieet een echt crash dieet. Volwassen mannen hebben 2500 calorieën per dag nodig en vrouwen ongeveer 2000 calorieën. 1000 calorieën per dag is dus echt te weinig en zul je niet lang kunnen volhouden. Als men stopt met het dieet zullen de kilo’s er dus weer snel aanvliegen.

Voordelen van het 17 dagen dieet

  • Je verliest snel gewicht
  • De recepten zijn makkelijk te maken in niet al te lange tijd
  • Je leert dat je moet bewegen naast dat het nodig is je voeding te veranderen
  • Tijdens het dieetkrijg je vele tips om het dieet vol te houden en je voelt je dus gesteund tijdens het afvallen
  • Het dieet probeert je levensstijl te veranderen door je eetpatroon aan te passen

Nadelen van het 17 dagen dieet

  • Het dieet levert te weinig calorieën per dag en is een echt crash dieet.
  • Hierdoor kun je een tekort aan bepaalde gezonde voedingsstoffen oplopen.
  • Het dieet duurt geen 17 dagen, maar 68 dagen. De naam is dus misleidend.
  • 68 dagen is best lang en het zou kunnen dat je het niet volhoudt om 68 dagen lang een dieet te volgen dat je niet de rest van je leven kunt volhouden.
  • Kans op het jojo-effect is aanwezig. Als je 68 dagen lang het dieet gevolgd hebt en daarna weer je oude eetpatroon oppakt zitten de kilo’s er zo weer aan.

Het 17 dagen dieet alleen is niet genoeg

Het 17 dagen dieet is een eenzijdig en niet zo’n gezond dieet. Er zijn veel betere diëten verkrijgbaar dan dit crash dieet

Als je graag meer dan 3 kilo wil afvallen, lukt dat niet door alleen het havermout dieet te volgen.  Je zult er een andere methode naast moeten volgen om blijvend meer gewicht te verliezen. Een goede methode om dat doel te bereiken is het Smoothie Afslank Plan van Jasper Alblas.  Het boek biedt meer dan 45 gezonde recepten en tips om tot wel 8 kilo per maand af te vallen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hebt en futloos bent en dat de verloren kilo’s en vet niet meer terugkomen.

smoothie afslank plan

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt afvallen met het Smoothie Afslank Plan!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.