Het Ziekenhuisdieet

Een bekend dieet om snel gewicht mee te verliezen is het ziekenhuisdieet. Binnen een week kun je met dit dieet 5 kilo aan gewicht verliezen. Het is wel zwaar, maar omdat er veel eiwitten in het eten zitten, zit je redelijk vol. Het behalen van snel resultaat werkt echter wel motiverend om door te gaan tot het einde en overtollig vet te verliezen.

Bij het ziekenhuisdieet eet je elke ochtend een citrusvrucht. Dit helpt de stofwisseling op gang te komen. Je moet dan ook niet verbaast staan te kijken als je beter naar de wc kunt tijdens dit dieet. Voor elke dag is een dagmenu opgesteld, waarbij je koffie en thee zonder suiker of melk, en mineraalwater onbeperkt mag drinken.

Voordelen Ziekenhuisdieet

Wat zijn de voordelen van het ziekenhuisdieet? Het ziekenhuisdieet is een populair crashdieet. Mensen zullen doordat er weinig calorieën binnenkomen, snel veel gewicht verliezen zonder hiervoor extra te hoeven sporten. Daarnaast is het ziekenhuisdieet tijdelijk, je kunt er altijd mee stoppen, of je je streefgewicht nu behaald hebt of niet.

  • Snel gewichtsverlies in korte tijd. Het ziekenhuisdieet duurt zeker niet lang. Meestal doe je het een week, met een maximum van drie weken. Het dieet is niet heel gemakkelijk vol te houden, maar kan wel zorgen voor een gewichtsverlies van 4 kilo in een week, dit motiveert enorm ondanks dat je af en veel honger zult hebben.
  • Het ziekenhuisdieet is duidelijk. Je weet precies wat je mag eten, je hoeft niet na te gaan denken over wat je vanavond moet eten. Sommige mensen die op dieet gaan hebben moeite als zij keuze hebben uit wat ze mogen eten, bij het ziekenhuisdieet is dit geen probleem.
  • Makkelijk dieet. Je kunt de voedingsmiddelen die je nodig hebt voor het ziekenhuisdieet gewoon in de supermarkt halen. Je hebt er dus geen  speciale voedingssupplementen of vervangers voor nodig. Dit is niet alleen makkelijker, maar ook een stuk goedkoper.
  • Variatie in voedingsstoffen. Bij het ziekenhuisdieet mag je zowel koolhydraatrijke graanproducten als eiwitrijke producten zoals vlees. Daarnaast bevat het dieet ook groente, fruit en zuivel. Je wordt dus niet helemaal gek van het eten van één voedingsmiddel.

Nadelen Ziekenhuisdieet

Omdat het ziekenhuis een crashdieet is, zijn er ook nadelen aan het dieet verbonden. De volgende nadelen zijn de meest belangrijke van het ziekenhuisdieet;

  • Het gewichtsverlies is niet blijvend. Vaak verlies je bij een crashdieet in eerste instantie water in plaats van vet. Dan zie je inderdaad wel gewichtsverlies op de weegschaal, maar dit is vooral op de korte termijn. Stop je met het ziekenhuisdieet dan zal dit gewicht snel weer terugkomen. Erg zonde van de honger die je eerst geleden hebt. Daarnaast komt ook het jojo-effect om de hoek kijken.
  • Tekort aan belangrijke voedingsstoffen. Hoewel het ziekenhuisdieet wel redelijk gevarieerd is, is het nog steeds niet echt een gezond dieet. Je krijgt simpelweg te weinig van de belangrijke voedingsstoffen binnen. Dit is dan ook de reden, waarom je het ziekenhuisdieet niet langdurig mag volgen.
  • Continu honger. Alhoewel je tijdens het ziekenhuisdieet veel drinkt en de maag een beetje gevuld blijft, zul je toch last hebben van een continu hongergevoel. Dit hongergevoel wordt na ongeveer 4 dagen wel minder, maar makkelijk is het niet.
  • Uitlokken van vreetbuien. Doordat je veel honger hebt zul je ook veel aan eten denken. Dit werkt in de hand dat je sneller in de verleiding komt tot snacken of zelfs een vreetbui. Er is zeer veel wilskracht nodig om hier niet aan toe te geven en bijvoorbeeld een reep chocolade of een zak chips op te eten.
  • Je voelt je moe en lusteloos. Omdat je zo weinig eet, kun je last krijgen van moeheid en lusteloosheid bij het ziekenhuisdieet. Dit komt door het gebrek aan benodigde voedingsstoffen. Je zult minder zin hebben om activiteiten te ondernemen en sneller moe worden als je ergens mee bezig bent.

Wel of niet het ziekenhuisdieet gaan volgen

Uiteindelijk beslis je zelf of je het ziekenhuisdieet gaat volgen om snel gewicht te verliezen. Is het je doel om binnen 3 weken in een mooie bikini te passen, dan kan het ziekenhuisdieet zeker helpen. Maar als je denkt dat je met het ziekenhuisdieet blijvend gewicht zult verliezen, dan kun je er beter helemaal niet mee beginnen en bijvoorbeeld eens te kijken naar een alternatief zoals de Afslank Receptenbijbel te kijken.

Uiteindelijk kan het ziekenhuisdieet niet voor een blijvend gezond gewichtsverlies zorgen. Als je niet leert hoeveel calorieën je daadwerkelijk mag hebben op een dag is de kans op het jojo effect erg groot. 

Verlies tot wel 8 kilo per maand met een alternatief voor het ziekenhuisdieet

Als je graag meer dan 3 kilo wil afvallen, lukt dat niet door alleen het ziekenhuisdieet te volgen.  Je zult er een andere methode naast moeten volgen om blijvend meer gewicht te verliezen. Een goede methode is de Afslank Recepten Bijbel.

De Afslankrecepten Bijbel van Oscar Helm biedt meer dan 100 gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

afslankreceptenbijbel

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslankrecepten Bijbel!

Toch beginnen aan het ziekenhuisdieet?

Vind dan hieronder dan het dieetschema van het ziekenhuisdieet.

ziekenhuisdieet
Je eet vaak geroosterd brood bij het ziekenhuisdieet!

Het ontbijt van het ziekenhuisdieet

Neem elke dag dat je het dieet volgt het volgende ontbijt;

  • 1 sinaasappel of grapefruit
  • 1 beschuit of geroosterde boterham
  • koffie of thee zonder suiker of melk

De lunch en het avondeten van het ziekenhuisdieet

Volg onderstaand schema voor vijf dagen voor een optimaal resultaat;

Maandag Middag Dinsdag Middag Woensdag  Middag Donderdag Middag Vrijdag Middag
1 sinaasappel of grapefruit 1 sinaasappel of grapefruit 1 sinaasappel of grapefruit 125 gram kwark 200 gram vis naar keuze
1 ei 1 ei 1 ei 1 tomaat 1 tomaat
2 bekers yoghurt, halvol of vol 2 bekers yoghurt, halvol of vol 2 bekers yoghurt, halfvol of vol 1 zure augurk 1 beschuit of geroosterde boterham
2 beschuiten of geroosterde boterhammen 2 beschuiten of geroosterde boterhammen 2 beschuiten of geroosterde boterhammen 1 beschuit of geroosterde boterham  
Maandag Avond Dinsdag Avond Woensdag Avond Donderdag Avond Vrijdag Avond
2 tomaten 1 sinaasappel of grapefruit 1 sinaasappel of grapefruit 1 appel 1 ei
2 eieren 1 tomaat 125 gram biefstuk gegrild 2 tomaten 1 tomaat
1 beker yoghurt, halfvol of vol 1 beker yoghurt, halfvol of vol 1 beker yoghurt, halfvol of vol 1 bief tartaar eventueel gegrild halve krop sla eventueel met wat olie, azijn en zout
2 beschuiten of geroosterde boterhammen 1 beschuit of geroosterde boterham 1 beschuit of geroosterde boterham 1 beschuit of geroosterde boterham  
halve krop sla eventueel met wat olie, azijn 1 bieftartaar eventueel gegrild      

In het weekend mag je normaal eten.

Hoe blijf je op je streefgewicht met het ziekenhuisdieet

Nadat je het ziekenhuisdieet heb gevolgd en je hebt het gewicht dat je graag zou willen behouden, kun je iedere maandag een soort correctiedag houden. Je eet die dag dan het volgende;

  • ‘s morgens: 1 glas water met een citroen
  • ‘s middags: 1 appel, 1 beschuit of 1 geroosterde boterham
  • ‘s avonds: halve krop sla, 1 ei en 1 tomaat

3 gedachten over “Het Ziekenhuisdieet”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *