Passen aalbessen binnen een dieet

Aalbessen behoren tot dezelfde familie als de zwarte bes. Maar zijn aalbessen ook even gezond als zwarte bessen en passen ze goed binnen een dieet?

Wat zijn aalbessen

aalbessenAalbessen zijn kleine half doorzichtige besjes. Je kunt ze vinden in de kleuren, rood, roze en wit. Aalbessen kun je in je eigen tuin kweken. Ze zijn dan ongeveer tussen half en eind juni rijp en plukbaar. Aalbessen kun je dus uit je eigen tuin plukken, maar je kunt ze ook gewoon bij de groenteboer of op de markt kopen. De bessen zijn zuur van smaak en worden daarom vaak gebruikt als decoratie of versiering van toetjes of ijs. Ook kun je jam maken van de vruchtjes.

Zijn aalbessen gezond

Aalbessen zijn zeer gezond, ze bevatten per 100 gram 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Zwarte bessen bevatten echter drie keer zoveel vitamine C per 100 gram. Naast vitamine C bevatten aalbessen ook kalium, ijzer en vezels, waardoor ze onder andere goed zijn voor de darmwerking en het vormen van rode bloedcellen. Er wordt beweerd dat de besjes ook kunnen helpen bij Alzheimer en dementie. Dit is echter nooit helemaal bewezen.

Als laatst bevatten aalbessen nog anti-oxidanten, zo zouden ze het verouderingsproces kunnen vertragen en zijn aalbessen goed voor de huid, hart en bloedvaten.

Passen aalbessen goed in een dieet

Het eten van aalbessen past zeker goed in een dieet. De aalbessen werken koortsverlagend, eetlustopwekkend en helpen bij de stolling van het bloed. Daarnaast zou je door aalbessen meer afvalstoffen uitzweten. De spijsvertering gaat harder werken door de iets laxerende werking van de besjes. Aalbessen kun je daarom prima eten tijdens een detox kuur of tijdens het fruitdieet.

[divider]

7 daagse detox

Wil jij graag een detox kuur volgen? Doe het veilig!

Wil je een goede en veilige detox kuur gaan doen dan kan ik je de 7 Daagse Detox aanraden. Bij de 7 Daagse Detox krijg je allerlei recepten en dagmenu’s die ervoor zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt terwijl je toch snel en gemakkelijk je lichaam reinigt in combinatie met gewichtsverlies.

Ontdek hier hoe ook jij met overgewicht afrekent en je lichaam tegelijkertijd reinigt.

[divider]

Recepten met aalbessen

aalbessen taartAalbessen kun je vers eten of gekookt. Let er wel dat er tijdens het koken van de bessen een beetje van de hoeveelheid vitamine C verloren gaat.

Aalbessen kun je mixen met yoghurt en zijn daarom lekker bij het ontbijt. Je kunt ze zo eten, zonder toevoegingen, maar je kunt bijvoorbeeld ook een lekkere aalbessentaart of smoothie maken. Als je een recept maakt met verse bessen, dan zullen deze zuurder smaken, dan wanneer je ze moet koken gedurende de bereiding.

 

 

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.