Het brooddieet of wisseldieet

brooddieet

Je mag allerlei soorten brood eten tijdens het brooddieet!

Een ouder dieet dat wel helpt om mee af te vallen is het brooddieet, ook wel het wisseldieet genoemd. Als je het uitvoert zoals het hoort, zou je er 2 kilo gewicht per week mee kunnen verliezen. Een uitstekend dieet voor mensen die van brood houden.

Hoe werkt het brooddieet of wisseldieet

Eigenlijk is het brooddieet heel makkelijk. Je eet om de dag alleen brood, aangevuld met water, thee of koffie. Het liefst kies je op zo’n dag voor volkorenbrood of meergranenbrood, vanwege de grote hoeveelheid vezels. Als je het echt zwaar hebt tijdens zo’n dag mag je eventueel wat bouillon drinken.

De andere dag eet je normaal, waarbij veel groente en fruit wel is aan te bevelen. Het dieet werkt minder goed als je de “gewone dag” veel fastfood en patat zal eten. Eet je echter gewoon een ontbijt, lunch en avondeten met maximaal 3 tussendoortjes, dan zal het afslankproces beter werken.

Naast het eten van brood is het goed om drie keer per week te bewegen in de vorm van een wandeling, fietsen of een uurtje sporten in de sportschool.

[wp_ad_camp_1]

Hoeveel brood mag je eten tijdens het brooddieet

Op een typische brooddieetdag start je de dag bijvoorbeeld met twee sneeën volkorenbrood. Daarnaast drink je een kopje koffie of thee.

Neem als tussendoortje een sneetje roggebrood met een kopje thee of koffie. Roggebrood valt zwaar, je hebt er waarschijnlijk maar 1 sneetje van nodig.

bolletjesAls lunch kun je kiezen voor twee meergranenbroodjes of volkorenbroodjes en een kop bouillon. Je kunt de broodjes dopen of gewoon ernaast eten. Drink na de lunch nog een kop thee.

Kies als tussendoortje voor het avondeten opnieuw voor een sneetje roggebrood of volkorenbrood en een kop thee of koffie.

Als laatst kun je bij het avondeten stokbrood eten of 3 sneetjes volkorenbrood en een kop bouillon. Daarna eet je niets meer, maar drink je thee of mineraalwater.

De bouillon zorgt voor wat zout en smaak als je het zwaar hebt tijdens het brooddieet, maar levert weinig calorieën.

Voordelen van het brooddieet

Er zijn een aantal voordelen van het brooddieet te noemen;

  • Het is een goedkoop dieet
  • Je kunt overal brood kopen
  • Het is een makkelijk dieet
  • Je valt er gemiddeld twee kilo per week mee af
  • Je hebt weinig honger

Hoe kun je het brooddieet lang volhouden

Je mag het brooddieet 6 weken lang volhouden. Waarom niet langer, is niet geheel duidelijk, je krijgt doordat je de andere dagen gewoon mag eten, genoeg voedingsstoffen binnen om geen tekort op te lopen. Misschien omdat het na 6 weken toch saai wordt.

Om het brooddieet 6 weken lang vol te kunnen houden, zou je zelf brood kunnen gaan bakken, dan heb je altijd vers brood.

Ook zou je iedere brooddieetdag het type brood af kunnen wisselen. Kies bijvoorbeeld voor meergranenbrood, oerbrood, zonnepitvolkoren, waldkorn etc. Kies ook eens voor brood dat je anders niet zo snel zult kopen.

Als je het mineraalwater zat bent, kies dan eens voor water met een smaakje of thee met een smaakje. Let bij het water echter op dat de drank niet teveel calorieën bevat, dat zou zonde zijn.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.