Crashdieet met bananen

crashdieet met bananenKun je afvallen met bananen? Van bananen wordt vaak gezegd dat ze dikmakend zijn. Dit hangt onder andere samen met het feit dat bananen stoppend zijn als je diarree hebt. Bananen zijn echter niet zo slecht als dat er van ze beweerd wordt. Je kunt er zelfs mee afvallen en nog snel ook. Hoe werkt het crashdieet met bananen en hoeveel kun je ermee afvallen?

Zijn bananen gezond

Bananen bevatten ongeveer 85 calorieën per 100 gram, wat al gauw neerkomt op 125 calorieën per banaan. Dit is iets meer dan ander fruit, maar daarom zeker niet ongezond. Een banaan bestaat grotendeels uit koolhydraten (suiker en zetmeel) en vitamine C. Wat bananen gezond maakt is dat ze kalium bevatten, dit werkt vochtafdrijvend. Als laatst zit er bananen nog wat vitamine A, B1, wat eiwitten en vetten.

Welk type banaan kun je het best eten tijdens het bananendieet

Als je vaker bananen eet, dan weet je dat bananen verschillende stadia van rijpheid kennen;

rijpheid stadium 4 banaan

Rijpheid stadium 4

  1. Bananen die nog groen en hard zijn
  2. Bananen die deels geel zijn, maar in de punten nog groen
  3. Helemaal gele bananen
  4. Gele bananen met bruine vlekken
  5. Volledig bruine bananen

Bananen in stadia 3 en 4 ruiken het lekkerst. Dit is echter niet ieders voorkeur, sommige mensen houden van onrijpe bananen en anderen juist van overrijpe bananen.

Hoe werkt het crashdieet met bananen

Je kunt snel afvallen met bananen. Dat doe je door per dag 6 bananen te eten aangevuld met karnemelk of magere melk. De bananen mogen echter niet overrijp zijn en het liefst volledig geel. Als de banaan overrijp is, is al de zetmeel omgezet in suiker, en de vitamines zijn bijna verdwenen. Ook nog groene bananen zijn niet geschikt om te eten tijdens het bananen dieet.

Volg het bananendieet voor maximaal 5 dagen achter elkaar. Dan een week niet en vervolgens weer 5 dagen. Ga zo door tot je je streefgewicht behaald hebt.

Sommige mensen zijn met het bananendieet wel 7 kilo afgevallen.

Even iets anders dan het bananendieet?

Als je graag meer dan 3 kilo wil afvallen, lukt dat niet door alleen het appeldieet te volgen.  Je zult er een andere methode naast moeten volgen om blijvend meer gewicht te verliezen. Een goede methode is de Afslank Recepten Bijbel.

De Afslankrecepten Bijbel van Oscar Helm biedt meer dan 100 gezonde recepten om tot wel 8 kilo per maand aan gewicht te verliezen. Voordeel hiervan is dat je geen honger hoeft te leiden en dat de verloren kilo’s niet meer terugkomen. Ook is het dieet gevarieerd en kom je geen voedingsstoffen tekort. Hierdoor kun je snel en blijvend gewicht verliezen.

afslankreceptenbijbel

Ontdek hier hoe ook jij tot wel 8 kilo per maand kunt verliezen met de Afslankrecepten Bijbel!

4 Comments

  1. sanne Reply
  2. crashdieet Reply
  3. sanne Reply
  4. Nethanja Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.