Ontdek hoe jij met de citroensapkuur 5 tot 8 kilo kunt afvallen in 10 dagen

citroensapkuurDetox kuren zijn zeer goed voor de gezondheid. Heel veel mensen doen daarom tweemaal per jaar een detox kuur en reinigen daarmee hun lichaam. Dat ze daarbij ook veel afvallen is een mooie bijkomstigheid. Detoxen is een goede manier om afvalstoffen en gifstoffen uit je lichaam te verwijderen. Zeker als je niet heel bewust met eten bezig bent is het zeer verstandig dit af en toe te doen.

Een bekende detox kuur is de citroensapkuur, waarmee je 5 tot 8 kilo kunt afvallen in 10 dagen. Deze citroensapkuur vergt wel wat doorzettingsvermogen, maar het resultaat mag er dan ook wezen!

Waarom de citroensapkuur volgen

Ons lichaam heeft energie nodig, Een vrouw heeft gemiddeld 2000 calorieën per dag nodig en een man 2500 calorieën. De meeste mensen gaan hier helaas vaak overheen. Dit betekent dat het lichaam een teveel aan energie binnenkrijgt en dat op gaat slaan als vet.

Naast dat we niet alleen te veel energierijke stoffen binnenkrijgen, krijgen we ook voortdurend te maken met allerlei gifstoffen. Deze stoffen hebben de neiging zich op te slaan tussen ons vet.

Alleen de lever is in staat deze gifstoffen af te breken, maar dat kan alleen als je ook je vetreserves aanspreekt. Vandaar dat een detox kuur eigenlijk altijd gepaard gaat met gewichtsverlies. De citroensapkuur is uitermate geschikt om je lever te reinigen in combinatie met snel gewichtsverlies.

 

Voordelen van de citroensapkuur

 • Grondige reiniging van het lichaam
 • 5 tot 8 kilo gewichtsverlies
 • Je raakt overtollige afvalstoffen kwijt
 • Gunstige werking op de lever
 • Verminderen van het hongergevoel
 • De stoelgang wordt bevordert
 • Het LDL-cholesterolgehalte daalt

 

Nadelen van de citroensapkuur

Naast bovengenoemde voordelen kent de citroensapkuur ook verschillende nadelen. De volgende nadelen zijn de meest belangrijke van de citroensapkuur;

 • Het gewichtsverlies is niet blijvend. Vaak verlies je bij een detox kuur in eerste instantie water in plaats van vet. Dan zie je inderdaad wel gewichtsverlies op de weegschaal, maar dit is vooral op de korte termijn. Stop je met de detox kuur dan zal dit gewicht snel weer terugkomen. Erg zonde van de honger die je eerst geleden hebt. Daarnaast komt ook het jojo-effect om de hoek kijken. Zonde van je moeite wat dat betreft.
 • Tussen dag drie en vijf kun je last krijgen van hoofdpijn. Soms wordt men misselijk of duizelig, wat veroorzaakt wordt door een grote hoeveelheid afvalstoffen die afgevoerd dienen te worden. Als er dan voldoende vocht wordt opgenomen verdwijnen deze klachten wel weer, maar echt makkelijk volhouden is het niet.
 • Tekort aan belangrijke voedingsstoffen. Tijdens de citroensapkuur krijg je simpelweg te weinig belangrijke voedingsstoffen binnen. Dit is dan ook de reden waarom je de citroensapkuur niet langdurig mag volgen.
 • Je lever kan beschadigd raken. Door de grote hoeveelheid zuren, moet de lever veel harder werken dan normaal en kan overbelast raken.
 • Citroensap is slecht voor je tanden. Citroenzuur tast het glazuur van je tanden aan en is daarom niet bevorderlijk voor je gebit.
 • Uitlokken van vreetbuien. Doordat je veel honger hebt zul je ook veel aan eten denken. Dit werkt in de hand dat je sneller in de verleiding komt tot het pakken van een ongezonde snacken of dat je zelfs een vreetbui krijgt. Er is dan zeer veel wilskracht nodig om hier niet aan toe te geven en bijvoorbeeld een paar koekjes of nootjes en chips te gaan eten.

Wel of niet de citroensapkuur gaan volgen

Uiteindelijk beslis je zelf of je de citroensapkuur gaat volgen om snel gewicht te verliezen. Is het je doel om binnen een korte tijd in een mooie bikini te passen, dan kan de citroensapkuur je zeker helpen, ondanks dat deze ook gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Wil je echter op een veiliger manier een detox kuur volgen, zonder de schadelijke gevolgen van de citroensapkuur, maar met het hetzelfde of zelfs betere resultaten, kijk dan eens naar een goed alternatief zoals de 5 daagse Detox Kuur van de Juice Factory.

Uiteindelijk kan de citroensapkuur niet voor een blijvend gezond gewichtsverlies zorgen. Als je niet leert hoeveel calorieën je daadwerkelijk mag hebben op een dag is de kans op het jojo effect erg groot. 

Alternatief voor de citroensapkuur

Wil je een goede en veilige detox kuur gaan doen dan kan ik je de 5 Daagse Detox aanraden. Dit is een erg leuke en nuttig vormgegeven kuur waarbij je een ontgiftingstraject volgt om je energie en levenslust weer terug te krijgen. Het gaat hierbij niet alleen om sappen en smoothies maar ook om het veranderen van gewoontes en je levensinstelling.

Wij vinden het, zeker met de korting, een zeer goede prijs kwaliteit verhouding hebben. Deze kuur geeft je gegarandeerd meer energie én natuurlijke motivatie om het afvallen vol te houden. Bij de 5 Daagse Detox krijg je allerlei recepten en dagmenu’s die ervoor zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt terwijl je toch snel en gemakkelijk je lichaam reinigt in combinatie met gewichtsverlies. Wanneer je via bovengenoemde link boekt krijg je een grote korting én een aantal handige eBooks cadeau.

Er is ook de mogelijkheid een 3 daagse of een 7 daagse Detox Kuur te volgen.

Toch beginnen aan de citroensapkuur?

Vind dat hieronder het dieetschema en de benodigdheden voor de citroensapkuur.

Benodigdheden voor het maken van citroensap

Dit recept is steeds genoeg voor 1 dag. Je dient hiervoor de volgende ingrediënten te mengen;

 • 1,6 liter water
 • 200 ml ahornsiroop
 • 200 ml vers geperst citroensap
 • mespuntje cayennepeper

Bewaar de drank in de koelkast en verdeel de hoeveelheid over zes tot tien porties per dag. Drink naast de citroensap, water, kruidenthee of pepermuntthee. Neem voordat je naar bed gaat nog een glas laxerende kruidenthee. In andere voorschriften van de citroensapkuur wordt wel eens gesproken over groen poeder, wat zeer laxerend werkt. Ik raad dat zelf af, omdat dit pijnlijke krampen kan veroorzaken en in principe krijgen de darmen genoeg rust tijdens de kuur. De laxerende thee is dan voldoende.

Hoe ziet de citroensapkuur eruit

De citroensapkuur wordt aanbevolen om tweemaal per jaar te volgen en duurt maximaal tien dagen. Volg de kuur bijvoorbeeld in het voorjaar en in het najaar. Drink de avond voor de start van de kuur alvast laxerende thee. Drink tijdens de kuur geen alcohol, koffie of frisdranken.

Neem gedurende de kuur de hoeveelheid gemaakte citroensap verdeeld over de dag en vul dit aan met water en thee (zie hierboven). Probeer aan ongeveer drie liter vocht per dag te komen.

Drink gedurende de kuur elke dag voor het slapen gaan een kop laxerende thee. Dit bevordert de uitscheiding van de afvalstoffen.

Na de tiende dag is het belangrijk de overgang naar vast voedsel langzaam op te bouwen. Het best is om dan verdeeld over de dag een paar glazen sinaasappelsap en twee vaste vruchten te eten. En bij het avondeten een lichte maaltijd, bestaande uit gegrilde kip of vis.

Na de kuur zul je tussen de vijf en acht kilo lichter zijn, de huid zal er frisser uitzien en je zult je energieker voelen.

Veel succes!

PS: Deel dit artikel alsjeblieft. Zeker als je mensen kent die de kuur doen of willen gaan doen.

21 Comments

 1. RUTTEN Reply
  • crashdieet Reply
   • Felicia Reply
    • Eveline Reply
 2. Yasmin Reply
  • crashdieet Reply
 3. Talitha Reply
 4. Meredith Reply
 5. Marit Reply
 6. hans Reply
  • Hans van Toorn Reply
 7. zula Reply
  • Chantal Reply
 8. Marijenka Reply
  • Eveline Reply
    • Eveline Reply
 9. Jolanda Reply
 10. Mamsel Reply
 11. Ramona Reply
 12. Widya Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.