Afvallen met serotonine

Heeft serotonine een positieve invloed op je gewicht? Tegenwoordig komt serotonine vaak in het nieuws als het gaat om de mogelijkheid om je stemming positief te beïnvloeden. Echter heeft serotonine ook een positieve invloed als het gaat om afvallen. Serotonine maakt je niet alleen gelukkiger en energieker, het helpt je ook je vet sneller te verbranden.

Serotonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. De stof zorgt voor een goede stemming en voor een goed geheugen. Daarnaast beïnvloed het de darmwerking positief en zorgt het voor een goede bloeddruk.

Wat is serotonine

Serotinine werkt als neurotransmitter. Neurotransmitters hebben invloed op de overdracht van prikkels tussen de verschillende zenuwcellen in ons lichaam. De naam gelukshormoon is dus eigenlijk onjuist.

Serotonine heeft een remmende werking op de overdracht en heeft daardoor invloed op de verwerking van bijvoorbeeld pijnprikkels. Je voelt minder pijn, maar je het heeft ook een positief effect op het geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust.

Heb je te weinig serotonine dan zullen er dus nadelige effecten optreden bij bovenstaande processen. Er wordt sneller pijn ervaren, je slaapt minder goed, je stemming en geheugen gaan achteruit, maar ook zal je eetlust toenemen.

Als je wilt afvallen wil je dat laatste graag voorkomen, daarom moet je over voldoende serotonine in je lichaam beschikken.

[wp_ad_camp_1]

De invloed van serotonine op afvallen

Serotonine zorgt ervoor dat je eetlust afneemt. Maar wat betekent dat precies? Het gaat er eigenlijk om dat je gemakkelijker nee kunt zeggen tegen verleidingen. Ook neemt de lekkere trek af. Je zult alleen eten als je echt honger hebt.

Tijdens het afvallen is dit handig omdat je geen last zult hebben van een hongergevoel. Je zult dus langer volhouden en sneller resultaat bereiken. Omdat je daarnaast een betere stemming zult ervaren, krijg je een opgewekt gevoel en zit je lekkerder in je vel.

Hoe kun je zelf je serotonine spiegel verhogen

Serotonine kun je niet slikken. Je lichaam maakt het uit het aminozuur tryptofaan. Dit is een aminozuur dat je niet zelf kunt maken en je dus uit je voeding moet halen. In welke voedingsmiddelen zit veel tryptofaan? Bijvoorbeeld in haver, bananen, gedroogde pruimen, melk, tonijn, kaas, brood, gevogelte (kip, kalkoen, fazant, kwartel), pinda’s en chocolade. Ook zaden bevatten grote hoeveelheden tryptofaan, denk hierbij aan pompoenpitten, sesamzaad, amandelen en linzen.

serotonine

Waar zit veel serotonine in?

Daarnaast kunnen meditatie, sporten en een goede nachtrust ook een positieve bijdrage leveren aan de vorming van voldoende serotonine.

Alleen serotonine innemen is niet voldoende

Als je graag meer dan 3 kilo wil afvallen, lukt dat niet door alleen te zorgen dat je meer serotonine hebt.

Je zult er een andere methode naast moeten volgen om blijvend meer gewicht te verliezen. Een goede methode om dat doel te bereiken is het Vitadis Slanker Leven Plan.

Vitadis voeding en Vitadis recepten zijn evenwichtig samengesteld uit hoogwaardige eiwitten, gezonde en onverzadigde vetten en trage koolhydraten. Vitadis zorgt tevens voor alle soorten aminozuren voor een optimale gezondheid en snel gewichtsverlies. Met Vitadis verlies je wekelijks tussen de 3 en 6 kilo aan overgewicht.

Vitadis is door zowel diëtisten als voedingscoaches uitgeroepen tot het beste proteïne dieet van 2014 en 2015. De beste afslankmethode hielp ondertussen al meer dan 30.000 Nederlanders definitief van hun overgewicht af.

Het betreft een dieet van hoge kwaliteit, en een betaalbare prijs. Afvallen met Vitadis kost gemiddeld slechts 3,70 euro per dag.

Daarnaast is het een zeer betrouwbaar dieet met een gemiddelde onafhankelijke klantbeoordeling van een 8.7.

vitadis klantenbeoordeling

Hiermee bewijst Vitadis Slanker Leven Plan dat het een zeer goede afslankmethode met stabiele resultaten is.

Wil jij graag Vitadis uitproberen? Via deze site krijg je nu tijdelijk 60% korting je volledige bestelling. Deze korting behoud je ook in de toekomst. Is dat even mooi meegenomen!

[ip-shortcode type=”button” url=”http://www.paypro.nl/producten/Het_VITADIS_Slanker_leven_plan/14067/12764/serotonine” style=”green” size=”verylarge” radius=”0″ color=”#ffffff” icon=”none” iconpos=”before” target=”self”]Bestel via deze link en krijg 60% korting![/ip-shortcode]

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.